Aztán a pillanatok alatt elkészülő sütiből az lett, hogy én gyúrtam a tésztát, és legalább másfél óránk ment rá, mire egyáltalán betehettük a sütőbe, hogy megsüljön. A férjem azt mondta, soha többet nem akar ilyen sütit készíteni (persze hogy segített). :-) Ez egészen addig tartott, amíg ki nem szedtem a sütőből a sütiket, és meg nem kóstolta őket.
Hozzávalók a tésztához (3 adaghoz):
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag szárított élesztő
- 1 csipet konyhasó
- 2 tojás
- 0,5 dl tej
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd beletesszük a többi hozzávalót is, és összegyúrjuk. Ezzel a tésztánk ész is van, osszuk három részre, nyújtsuk téglalap alakúra, két oldalt ferdén vágjuk be úgy, hogy középen egy sávot hagyjunk szabadon (oda jön majd a töltelék).
A töltelék hozzávalói:
- 60 dkg körte (magozott, szeletelt)
- 8 dkg vaj
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 evőkanál búzadara
A körteszeleteket a vajon kicsit előpároljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és a fahéjat is. Ezzel pároljuk kb. 10-15 percig - attól függően, milyen keménységű körtével dolgozunk.
A nagyon kemény körtének sokkal több idő kell, ezért érdemesebb puhábbat választani. Végül hozzákeverjük a búzadarát is, és az egészet az egyik kinyújtott tésztánk közepére halmozzuk. Miután eligazgattuk a körtéket, a tészta felső és alsó felét visszahajtjuk kicsit, majd a két széléről a tésztacsíkokat középre hajtogatjuk egymás után.
A végeredmény önmagáért beszél. :-)
Jó étvágyat!
Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊
Megjegyzések
Megjegyzés küldése