Palócleves csirkemellel készítve...

Nagyon szeretjük ezt a levest, valahogyan mégis ritkán készítjük el. Viszont most elhatároztam, hogy ez lesz az ebéd. Jó ötletnek tűnt, és tényleg az is volt, mert a több liternyi ízletes leves pillanatok alatt elfogyott, pedig csak hárman voltunk rá... :-) Ha a fiam nagyobb lesz, azt hiszem, be kell ruháznunk egy-két kondérra, hogy abban főzhessünk. Miért is tagadjam? Szeretünk enni. :-) Szóval a leves hamar elfogyott, és most megígértette velem a férjem, hogy ne teljen el újabb fél év, mire ismét elkészítjük. Az eredeti recept szerint birkahúsból kell készíteni, de mivel mi nem szeretjük, ezért nem azzal készült. De nem szaporítom a szót, íme a bevált receptünk: Hozzávalók a palócleveshez: - 1 fej vöröshagyma (vagy egy mokkáskanál házi vöröshagymakrém ) - 1 kávéskanál pirospaprika - 2 gerezd zúzott fokhagyma (vagy 1 mokkáskanál házi fokhagymakrém ) - 50 dkg csirkemell - 4-5 darab krumpli - 50-70 dkg vajbab - 1 kis pohár tejföl - 1 evőkanál liszt - őrölt kömény - ko
Nagyon szeretjük ezt a levest, valahogyan mégis ritkán készítjük el. Viszont most elhatároztam, hogy ez lesz az ebéd. Jó ötletnek tűnt, és tényleg az is volt, mert a több liternyi ízletes leves pillanatok alatt elfogyott, pedig csak hárman voltunk rá... :-) Ha a fiam nagyobb lesz, azt hiszem, be kell ruháznunk egy-két kondérra, hogy abban főzhessünk. Miért is tagadjam? Szeretünk enni. :-)



Szóval a leves hamar elfogyott, és most megígértette velem a férjem, hogy ne teljen el újabb fél év, mire ismét elkészítjük.
Az eredeti recept szerint birkahúsból kell készíteni, de mivel mi nem szeretjük, ezért nem azzal készült. De nem szaporítom a szót, íme a bevált receptünk:

Hozzávalók a palócleveshez:
- 1 fej vöröshagyma (vagy egy mokkáskanál házi vöröshagymakrém)
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 2 gerezd zúzott fokhagyma (vagy 1 mokkáskanál házi fokhagymakrém)
- 50 dkg csirkemell
- 4-5 darab krumpli
- 50-70 dkg vajbab
- 1 kis pohár tejföl
- 1 evőkanál liszt
- őrölt kömény
- konyhasó

Palócleves elkészítése:
Ha nincs vöröshagymakrémünk, akkor a hagymát apró kockákra vágjuk, és egy kicsi olajon megpirítjuk, aztán lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát, majd a kockákra vágott húst. Egy kevés vízzel felöntjük, és a hús kifehéredéséig kevergetjük, miután visszatettük a tűzre az ételt. Adunk hozzá egy kevés őrölt köményt, sózzuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy  hús megfőjön benne. Aztán jöhet bele a megpucolt, kockákra vágott krumpli és vajbab. Ha minden megfőtt, akkor a tejfölben elkeverjük az egy evőkanál lisztet, adunk hozzá egy kis forró levest, azzal is elkeverjük, végül behabarjuk az ételt.

Megjegyzések

  1. Én kicsit másképpen csinálom.Rakok még bele pár babérlevelet,zöld hüvelyű babbal csinálom,és a végén ha behabarom,rakok még bele egy csomag apróra vágott kaprot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez is be van habarva, csak lazán, mert úgy szeretjük. A feleségem pedig nem rajong a kapor ízéért, ezért azt sosem teszünk bele. :-)

      Törlés

Megjegyzés küldése

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013-2023 www.eztfaldfel.hu