Szóval a leves hamar elfogyott, és most megígértette velem a férjem, hogy ne teljen el újabb fél év, mire ismét elkészítjük.
Az eredeti recept szerint birkahúsból kell készíteni, de mivel mi nem szeretjük, ezért nem azzal készült. De nem szaporítom a szót, íme a bevált receptünk:
Hozzávalók a palócleveshez:
- 1 fej vöröshagyma (vagy egy mokkáskanál házi vöröshagymakrém)
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 2 gerezd zúzott fokhagyma (vagy 1 mokkáskanál házi fokhagymakrém)
- 50 dkg csirkemell
- 4-5 darab krumpli
- 50-70 dkg vajbab
- 1 kis pohár tejföl
- 1 evőkanál liszt
- őrölt kömény
- konyhasó
Palócleves elkészítése:
Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊
Én kicsit másképpen csinálom.Rakok még bele pár babérlevelet,zöld hüvelyű babbal csinálom,és a végén ha behabarom,rakok még bele egy csomag apróra vágott kaprot.
VálaszTörlésEz is be van habarva, csak lazán, mert úgy szeretjük. A feleségem pedig nem rajong a kapor ízéért, ezért azt sosem teszünk bele. :-)
Törlés