Palócleves csirkemellel készítve...

Nagyon szeretjük ezt a levest, valahogyan mégis ritkán készítjük el. Viszont most elhatároztam, hogy ez lesz az ebéd. Jó ötletnek tűnt, és tényleg az is volt, mert a több liternyi ízletes leves pillanatok alatt elfogyott, pedig csak hárman voltunk rá... :-) Ha a fiam nagyobb lesz, azt hiszem, be kell ruháznunk egy-két kondérra, hogy abban főzhessünk. Miért is tagadjam? Szeretünk enni. :-) Szóval a leves hamar elfogyott, és most megígértette velem a férjem, hogy ne teljen el újabb fél év, mire ismét elkészítjük. Az eredeti recept szerint birkahúsból kell készíteni, de mivel mi nem szeretjük, ezért nem azzal készült. De nem szaporítom a szót, íme a bevált receptünk: Hozzávalók a palócleveshez: - 1 fej vöröshagyma (vagy egy mokkáskanál házi vöröshagymakrém ) - 1 kávéskanál pirospaprika - 2 gerezd zúzott fokhagyma (vagy 1 mokkáskanál házi fokhagymakrém ) - 50 dkg csirkemell - 4-5 darab krumpli - 50-70 dkg vajbab - 1 kis pohár tejföl - 1 evőkanál liszt - őrölt kömény - ko
Nagyon szeretjük ezt a levest, valahogyan mégis ritkán készítjük el. Viszont most elhatároztam, hogy ez lesz az ebéd. Jó ötletnek tűnt, és tényleg az is volt, mert a több liternyi ízletes leves pillanatok alatt elfogyott, pedig csak hárman voltunk rá... :-) Ha a fiam nagyobb lesz, azt hiszem, be kell ruháznunk egy-két kondérra, hogy abban főzhessünk. Miért is tagadjam? Szeretünk enni. :-)



Szóval a leves hamar elfogyott, és most megígértette velem a férjem, hogy ne teljen el újabb fél év, mire ismét elkészítjük.
Az eredeti recept szerint birkahúsból kell készíteni, de mivel mi nem szeretjük, ezért nem azzal készült. De nem szaporítom a szót, íme a bevált receptünk:

Hozzávalók a palócleveshez:
- 1 fej vöröshagyma (vagy egy mokkáskanál házi vöröshagymakrém)
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 2 gerezd zúzott fokhagyma (vagy 1 mokkáskanál házi fokhagymakrém)
- 50 dkg csirkemell
- 4-5 darab krumpli
- 50-70 dkg vajbab
- 1 kis pohár tejföl
- 1 evőkanál liszt
- őrölt kömény
- konyhasó

Palócleves elkészítése:
Ha nincs vöröshagymakrémünk, akkor a hagymát apró kockákra vágjuk, és egy kicsi olajon megpirítjuk, aztán lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát, majd a kockákra vágott húst. Egy kevés vízzel felöntjük, és a hús kifehéredéséig kevergetjük, miután visszatettük a tűzre az ételt. Adunk hozzá egy kevés őrölt köményt, sózzuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy  hús megfőjön benne. Aztán jöhet bele a megpucolt, kockákra vágott krumpli és vajbab. Ha minden megfőtt, akkor a tejfölben elkeverjük az egy evőkanál lisztet, adunk hozzá egy kis forró levest, azzal is elkeverjük, végül behabarjuk az ételt.

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

  1. Én kicsit másképpen csinálom.Rakok még bele pár babérlevelet,zöld hüvelyű babbal csinálom,és a végén ha behabarom,rakok még bele egy csomag apróra vágott kaprot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez is be van habarva, csak lazán, mert úgy szeretjük. A feleségem pedig nem rajong a kapor ízéért, ezért azt sosem teszünk bele. :-)

      Törlés

Megjegyzés küldése

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013-2023 www.eztfaldfel.hu