Mézes puszedli, az elengedhetetlen karácsonyi sütemény

Közeledik a karácsony, így kicsiny konyhánkban beindult a sütigyár. Muszáj is, mert annyi mindent terveztünk az ünnepekre, hogy muszáj jó előre elkészíteni, amit csak lehet. És a mesésen finom mézes puszedlit bizony lehet, mert ha jól záró dobozban tároljuk, akkor egy hét pihenő csak előnyére válik... már ha kibírja a család, hogy ne menjen neki azonnal :p Hiszen a mézes puszedli is egy olyan nassolnivaló, amit szeretünk. De ki ne szeretné? Finom, omlós, puha. Karácsony közeledtével pedig elengedhetetlen "kellék". És tényleg az, mert mióta elkészült, vasvillás őrökkel kell védeni a férjemtől és a két éves fiamtól, hogy fel ne falják. Szóval, a mézes puszedli egy jó dolog, a mézes puszedli egy finom dolog... a receptet itt találtam, remélem, nektek is kedvetekre lesz. :-) Hozzávalók a mézes puszedlihez: - 3 tojás sárgája - 12,5 dkg margarin - 12,5 dkg méz - 1 citrom - 1 narancs reszelt héja - 20 dkg porcukor - fél csomag sütőpor - 45 dkg finomliszt - 4 evőkan
Közeledik a karácsony, így kicsiny konyhánkban beindult a sütigyár. Muszáj is, mert annyi mindent terveztünk az ünnepekre, hogy muszáj jó előre elkészíteni, amit csak lehet. És a mesésen finom mézes puszedlit bizony lehet, mert ha jól záró dobozban tároljuk, akkor egy hét pihenő csak előnyére válik... már ha kibírja a család, hogy ne menjen neki azonnal :p



Hiszen a mézes puszedli is egy olyan nassolnivaló, amit szeretünk. De ki ne szeretné? Finom, omlós, puha. Karácsony közeledtével pedig elengedhetetlen "kellék". És tényleg az, mert mióta elkészült, vasvillás őrökkel kell védeni a férjemtől és a két éves fiamtól, hogy fel ne falják. Szóval, a mézes puszedli egy jó dolog, a mézes puszedli egy finom dolog... a receptet itt találtam, remélem, nektek is kedvetekre lesz. :-)

Hozzávalók a mézes puszedlihez:
- 3 tojás sárgája
- 12,5 dkg margarin
- 12,5 dkg méz
- 1 citrom
- 1 narancs reszelt héja
- 20 dkg porcukor
- fél csomag sütőpor
- 45 dkg finomliszt
- 4 evőkanál tejföl
- fél teáskanál őrölt fahéj
- fél teáskanál őrölt szegfűszeg
- fél teáskanál őrölt gyömbér

Hozáávalók a mázhoz:
- 25 dkg porcukor
- 3 tojás fehérje

Mézes puszedli elkészítése:
A margarint és a mézet olvasszuk fel. A tojások sárgáját keverjük össze a porcukorral, a citrom és a narancs reszelt héjával, illetve a fél citrom levével, és a tejföllel. Ezt a masszát a margarinnal összeolvasztott mézhez adjuk, majd ezt követően jó alaposan elkeverjük. A lisztet, a sütőport, és a fűszereket összevegyítjük, és ezt is a masszához adjuk. Jól összedolgozzuk, és egy éjszakára frissen tartó fóliába (folpack) csomagolva hűtőbe tesszük.



Másnap kissé összegyúrjuk, és négy rudat formálunk belőle. Egy rudat 8-10 darabra vágunk, egyenként gömbölyítjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és picit lenyomjuk. 160 fokon 10-12 percig sütjük.

A mázhoz a három tojásfehérjét felverjük a porcukorral, beleforgatjuk a puszedliket, és rácsra téve 100 fokos sütőben megszárítjuk.

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013-2023 www.eztfaldfel.hu