Hiszen a mézes puszedli is egy olyan nassolnivaló, amit szeretünk. De ki ne szeretné? Finom, omlós, puha. Karácsony közeledtével pedig elengedhetetlen "kellék". És tényleg az, mert mióta elkészült, vasvillás őrökkel kell védeni a férjemtől és a két éves fiamtól, hogy fel ne falják. Szóval, a mézes puszedli egy jó dolog, a mézes puszedli egy finom dolog... a receptet itt találtam, remélem, nektek is kedvetekre lesz. :-)
Hozzávalók a mézes puszedlihez:
- 3 tojás sárgája
- 12,5 dkg margarin
- 12,5 dkg méz
- 1 citrom
- 1 narancs reszelt héja
- 20 dkg porcukor
- fél csomag sütőpor
- 45 dkg finomliszt
- 4 evőkanál tejföl
- fél teáskanál őrölt fahéj
- fél teáskanál őrölt szegfűszeg
- fél teáskanál őrölt gyömbér
Hozáávalók a mázhoz:
- 25 dkg porcukor
- 3 tojás fehérje
Mézes puszedli elkészítése:
Másnap kissé összegyúrjuk, és négy rudat formálunk belőle. Egy rudat 8-10 darabra vágunk, egyenként gömbölyítjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és picit lenyomjuk. 160 fokon 10-12 percig sütjük.
A mázhoz a három tojásfehérjét felverjük a porcukorral, beleforgatjuk a puszedliket, és rácsra téve 100 fokos sütőben megszárítjuk.
Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊
Megjegyzések
Megjegyzés küldése