Igazi karácsonyi süti, de valljuk be, mint a legtöbb sütemény, igazából ez is bármikor, bármilyen alkalomra, vagy hétköznapra jó lehet. Könnyen elkészíthető, a készítésbe bevonhatóak a gyerekek is, esetleg Apa. Nálunk Benedek most ért el abba a korba, hogy egész nap képes ugyanazt a mesét nézni újra, és újra. Jelenleg két mesét vagyunk kénytelenek felváltva bekapcsolni neki, az egyik a 101 kiskutya, a másik a Macskarisztokraták. Végtelenül jókat nevet rajtuk. Most is mesét nézett, úgyhogy maradt Apa segítőnek, akivel jól jártam, mert alig akadt dolgom. A gombóc tészták pillanatok alatt sodródtak, majd hajoltak félhold alakúra Apa hatalmas kezei alatt. - Csak halkan jegyzem meg, Apa egy őstehetség ebben (is). - Konyhánkat hamarosan betöltötte az édes, finom vanília illat! :-) Hozzávalók a tésztához: - 15 dkg vaj - 7,5 dkg cukor - 20 dkg liszt - 8 dkg darált mandula - csipetnyi konyhasó Hozzávalók a forgatáshoz: - 2 csomag Bourbon vaníliás cukor - 5 dkg porcukor A f
Igazi karácsonyi süti, de valljuk be, mint a legtöbb sütemény, igazából ez is bármikor, bármilyen alkalomra, vagy hétköznapra jó lehet. Könnyen elkészíthető, a készítésbe bevonhatóak a gyerekek is, esetleg Apa. Nálunk Benedek most ért el abba a korba, hogy egész nap képes ugyanazt a mesét nézni újra, és újra. Jelenleg két mesét vagyunk kénytelenek felváltva bekapcsolni neki, az egyik a 101 kiskutya, a másik a Macskarisztokraták. Végtelenül jókat nevet rajtuk. Most is mesét nézett, úgyhogy maradt Apa segítőnek, akivel jól jártam, mert alig akadt dolgom.
A gombóc tészták pillanatok alatt sodródtak, majd hajoltak félhold alakúra Apa hatalmas kezei alatt. - Csak halkan jegyzem meg, Apa egy őstehetség ebben (is). - Konyhánkat hamarosan betöltötte az édes, finom vanília illat! :-)
A gombóc tészták pillanatok alatt sodródtak, majd hajoltak félhold alakúra Apa hatalmas kezei alatt. - Csak halkan jegyzem meg, Apa egy őstehetség ebben (is). - Konyhánkat hamarosan betöltötte az édes, finom vanília illat! :-)
Hozzávalók a tésztához:
- 15 dkg vaj
- 7,5 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 8 dkg darált mandula
- csipetnyi konyhasó
Hozzávalók a forgatáshoz:
- 2 csomag Bourbon vaníliás cukor
- 5 dkg porcukor
A feldarabolt vajat a cukorral, a liszttel, a sóval, és a mandulával dolgozzuk össze nyújtható tésztává. Fóliába csomagolva tegyük egy éjszakára hűtőszekrénybe. Másnap a tésztát kisebb adagokban formázzuk vékony rudakká, és vágjuk kb. 6 cm-es darabokra.
A tésztadarabokból formázzunk kifliket, tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 190 fokon süssük őket kb. 10-12 percig.
A vaníliás cukrot keverjük össze a porcukorral, és miután megsültek a kiflik, még forrón forgassuk bele őket.
Jó nassolást kívánunk! :-)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése