Kókusztekercs gyorsan és egyszerűen

A férjem nagyon szereti a kókusztekercset, valahogy azonban mégis ritkán készül nálunk. De most igazi Kánaán volt számára, mert ebből a mennyiségből két hatalmas kókuszrúd jött ki, amiből az egyiket szinte azonnal meg is ette. Az a jó ebben a sütiben, hogy egyszerű, kevés alapanyag kell hozzá, mégis mutatós, ízletes. Ami azonban nekem szükséges volt az elkészítéséhez, az a Klarstein gépem. Mióta sütök, legtöbbször kézzel gyúrok, de azt vettem észre, hogy én sem leszek már fiatalabb... érzem a kezeimen, hogy fájnak, már nincs akkora energiám, és erőm, hogy sokáig, és nagy mennyiségű tésztát gyúrjak. Ehhez itt hozzá sem kezdtem a konyhagép nélkül. Szerencsére pont belefért az összes hozzávaló a táljába, és (nem viccelek) egy perc alatt összegyúrta! Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom, mert nem csak időt, de energiát is megtakaríthat vele! De jöjjön a recept! Hozzávalók a kakaós masszához: - 1 kg darált háztartási keksz - 40 dkg porcukor - 5 dkg kakaópor - 3 csomag vaníliá
A férjem nagyon szereti a kókusztekercset, valahogy azonban mégis ritkán készül nálunk. De most igazi Kánaán volt számára, mert ebből a mennyiségből két hatalmas kókuszrúd jött ki, amiből az egyiket szinte azonnal meg is ette. Az a jó ebben a sütiben, hogy egyszerű, kevés alapanyag kell hozzá, mégis mutatós, ízletes. Ami azonban nekem szükséges volt az elkészítéséhez, az a Klarstein gépem.



Mióta sütök, legtöbbször kézzel gyúrok, de azt vettem észre, hogy én sem leszek már fiatalabb... érzem a kezeimen, hogy fájnak, már nincs akkora energiám, és erőm, hogy sokáig, és nagy mennyiségű tésztát gyúrjak. Ehhez itt hozzá sem kezdtem a konyhagép nélkül. Szerencsére pont belefért az összes hozzávaló a táljába, és (nem viccelek) egy perc alatt összegyúrta! Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom, mert nem csak időt, de energiát is megtakaríthat vele! De jöjjön a recept!

Hozzávalók a kakaós masszához:
- 1 kg darált háztartási keksz
- 40 dkg porcukor
- 5 dkg kakaópor
- 3 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg (házi) sárgabaracklekvár
- 2,5 dl tej

Hozzávalók a krémhez:
- 30 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg kókuszreszelék

Hozzávaló a hempergetéshez:
- kb: 10-15 dkg kókuszreszelék

A kakaós massza hozzávalóit összegyúrjuk (ha kell, még egy kevés tejjel lazíthatjuk az állagát), majd két részre osztjuk, és kinyújtjuk őket. A krém hozzávalóit is összedolgozzuk, és azt is két részre osztjuk. Megkenjük a lapokat, majd szorosan feltekerjük, végül meghempergetjük őket a kókuszreszelékben, s hűtőbe tesszük 1-2 órára.

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013- www.eztfaldfel.hu