2014. február 17., hétfő

Búrkifli, a diós finomság...

A búrkifli egy véletlen találkozás ötlete alapján jött a konyhánkba. A feleségem ugyanis a múltkor lángost akart készíteni, és ahhoz keresett egy jófajta receptet, amikor Gabriella blogjába vetődött. Mivel tetszett neki az ott talált lángos recept, és nagyon finom is volt, így jobban körülnézett, és ott talált rá az alábbi búrkifli receptre. Megtetszett neki, és úgy döntött, kipróbálja. Mint utólag kiderült, ez egy nagyon jó ötlet volt, mert mindkettőnknek nagyon ízlett. Így biztos, hogy az én drágám nem most készített ilyet utoljára... :-)

Hozzávalók a búrkiflihez:
- 1 csomag leveles tészta (3 darabos összesen 400 g)

Hozzávalók a búrkifli töltelékéhez:
- 2 tojásfehérje
- 10 dkg porcukor
- 6 dkg darált dió
- csipet fahéj

A búrkifli tetejére:
- 1 tojássárgája
- 1 teáskanál tej
- 4 dkg darált dió
- porcukor

A búrkifli elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, aztán óvatosan belekeverjük a darált diót és a fahéjat is. Fogjuk az első leveles tésztát, és téglalap alakúra nyújtjuk, majd ezt követően három egyforma csíkra vágjuk. Minden csík egyik végére tölteléket teszünk, aztán feltekerjük, a végeit kicsit ellapítjuk (hogy ne folyjon ki a töltelék), majd az egészet kifli formájúra hajlítjuk (nekünk ez valahogy kimaradt, így nem is lett kifli alakja). Ezt a műveletet megismételjük a többi csíkkal, majd ha a csíkok elfogytak, akkor jöhet a következő leveles tészta, és kezdődhet elölről a móka... :-)

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, a tetejüket tojássárgája és tej keverékével megkenjük, majd megszórjuk darált dióval. A tepsit előmelegített 180-200 fokos sütőbe toljuk, és nagyjából 20-30 perc alatt készre sütjük. Amikor készen van, és már isteni illet terjeng az egész konyhában, akkor hagyjuk egy kicsit hűlni, majd porcukorral jól meghintve tálaljuk...

Mindenkinek jó étvágyat kívánunk hozzá... :-)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Google+ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...