Búrkifli, a diós finomság...

A búrkifli egy véletlen találkozás ötlete alapján jött a konyhánkba. A feleségem ugyanis a múltkor lángost akart készíteni, és ahhoz keresett egy jófajta receptet, amikor Gabriella  blogjába vetődött. Mivel tetszett neki az ott talált lángos recept, és nagyon finom is volt, így jobban körülnézett, és ott talált rá az alábbi búrkifli receptre. Megtetszett neki, és úgy döntött, kipróbálja. Mint utólag kiderült, ez egy nagyon jó ötlet volt, mert mindkettőnknek nagyon ízlett. Így biztos, hogy az én drágám nem most készített ilyet utoljára... :-) Hozzávalók a búrkiflihez: - 1 csomag leveles tészta (3 darabos összesen 400 g) Hozzávalók a búrkifli töltelékéhez: - 2 tojásfehérje - 10 dkg porcukor - 6 dkg darált dió - csipet fahéj A búrkifli tetejére: - 1 tojássárgája - 1 teáskanál tej - 4 dkg darált dió - porcukor A búrkifli elkészítése: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, aztán óvatosan belekeverjük a darált diót és a fahéjat is. Fogjuk az
A búrkifli egy véletlen találkozás ötlete alapján jött a konyhánkba. A feleségem ugyanis a múltkor lángost akart készíteni, és ahhoz keresett egy jófajta receptet, amikor Gabriella blogjába vetődött. Mivel tetszett neki az ott talált lángos recept, és nagyon finom is volt, így jobban körülnézett, és ott talált rá az alábbi búrkifli receptre. Megtetszett neki, és úgy döntött, kipróbálja. Mint utólag kiderült, ez egy nagyon jó ötlet volt, mert mindkettőnknek nagyon ízlett. Így biztos, hogy az én drágám nem most készített ilyet utoljára... :-)

Hozzávalók a búrkiflihez:
- 1 csomag leveles tészta (3 darabos összesen 400 g)

Hozzávalók a búrkifli töltelékéhez:
- 2 tojásfehérje
- 10 dkg porcukor
- 6 dkg darált dió
- csipet fahéj

A búrkifli tetejére:
- 1 tojássárgája
- 1 teáskanál tej
- 4 dkg darált dió
- porcukor

A búrkifli elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, aztán óvatosan belekeverjük a darált diót és a fahéjat is. Fogjuk az első leveles tésztát, és téglalap alakúra nyújtjuk, majd ezt követően három egyforma csíkra vágjuk. Minden csík egyik végére tölteléket teszünk, aztán feltekerjük, a végeit kicsit ellapítjuk (hogy ne folyjon ki a töltelék), majd az egészet kifli formájúra hajlítjuk (nekünk ez valahogy kimaradt, így nem is lett kifli alakja). Ezt a műveletet megismételjük a többi csíkkal, majd ha a csíkok elfogytak, akkor jöhet a következő leveles tészta, és kezdődhet elölről a móka... :-)

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, a tetejüket tojássárgája és tej keverékével megkenjük, majd megszórjuk darált dióval. A tepsit előmelegített 180-200 fokos sütőbe toljuk, és nagyjából 20-30 perc alatt készre sütjük. Amikor készen van, és már isteni illet terjeng az egész konyhában, akkor hagyjuk egy kicsit hűlni, majd porcukorral jól meghintve tálaljuk...

Mindenkinek jó étvágyat kívánunk hozzá... :-)

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013-2023 www.eztfaldfel.hu