2014. február 6., csütörtök

Gombás-szalonnás tészta tejszínes alappal

A minap az én drágám lepett meg ezzel a finomsággal. Előtte még sosem ettem gombás-szalonnás tésztát, de ennek ellenére nagyon ízlett. Már amikor az illatát megéreztem, akkor összefutott a nyál a számban. Ez egy nagyon finom, és laktató étel. Fogyókúrázóknak nem ajánlom, mert hát van benne szalonna, tészta, tejszín, tojás... szóval egy igazi kalóriabomba, de minket ez egyáltalán nem zavart. Aki nem irtózik esetleg néha egy kis extra kalóriabeviteltől, annak viszont mindenképpen ajánljuk a kipróbálását. Még annak ellenére is, hogy az én egyetlenemnek nem ízlett. Azt hiszem, a szalonna az oka ennek... :-) A recept nem saját kreálmány, eredetileg gombás-szalonnás spagetti néven futott, de nekünk jobban tetszett a kockatészta, így átneveztük. Mivel azonban ennek a finomságnak a receptjét még valamikor évekkel ezelőtt körmölte le az én drága feleségem a négyzethálós füzetébe, így a forrását nem tudjuk megjelölni. Akkoriban még nem tudtuk, hogy egyszer gasztroblogot fogunk szerkeszteni. De ez az apróság senkinek ne vegye el a kedvét az elkészítéstől, mert a forrás ismeretlensége semmit sem ront az étel élvezhetőségén. Aki pedig kitalálta ezt a receptet, akárki is legyen, akárhol is legyen, köszönjük neki... ;-)

Hozzávalók a gombás-szalonnás tésztához:
- 25 dkg gomba
- 2 dl főzőtejszín
- 1 csomag bacon szalonna
- 1 fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás (csak a sárgája)
- 1 csomag (500 g) tetszőleges tészta
- konyhasó
- őrölt bors

Gombás-szalonnás tészta elkészítése:
A szalonnát szeleteljük apróra, és kevés olajon (vagy ha van elég saját zsírja, akár azon is) pirítsuk meg, majd adjuk hozzá az apróra vágott lilahagymát és a fokhagymanyomón átpaszírozott fokhagyma gerezdet. Ezt az egészet jól süssük össze. Ha megvan, jöhet rá a vékony szeletekre vágott gomba. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és pároljuk meg kicsit. Ezt követően keverjük össze a tojássárgáját a tejszínnel, majd öntsük vele nyakon a nemrég összepárolt szalonna-hagyma-gomba triót. :-) Kicsit forgassuk össze - még láng fölött. Amikor elkészültünk, főzzük ki a tésztát enyhén sós vízben, és ha leszűrtük, keverjük össze a gombás-szalonnás alappal. Ezzel el is készültünk, tálalhatjuk. Tálaláskor ne felejtsünk el egy kevés sajtot reszelni a tetejére, mert attól még jobb lesz az íze.

Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető egyszerű, de igen csak ízletes étel... mindenkinek jó étvágyat kívánunk hozzá. :-)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Google+ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...