2016. szeptember 7., szerda

Bécsi sült túrós palacsinta

Már régóta szemeztem ezzel a recepttel, de nagyon nehezen vettem rá magam mégis, mert palacsintából bármennyi mennyiséget meg tudok/tudunk enni, viszont ha palacsinta, akkor mogyorókrémmel töltött... Nagy néha készítettem pudingosat, házi baracklekvárosat, házi eperlekvárosat, vagy éppen túrós-mazsolásat csokoládészósszal, mert a férjem úgy kérte. De én legszívesebben csak mogyorókrémmel eszem.



Most viszont kipróbáltam eme újdonságot, és nem bántam meg. Bár a mazsolát nem szeretem, de beletettem. A fiam boldogan kiette az én részemből is. :-) (Meg úgy mindenkiéből, ha kellett, ha nem...) A képen látható mennyiséghez a következő recept tartozik:

Hozzávalók a bécsi sült túrós palacsintához:
- 14-15 db palacsinta (kb. 3 tojásból készült palacsintamennyiség)

A töltelék hozzávalói:
- 8 dkg mazsola
- 38 dkg tehéntúró
- 15 dkg porcukor
- 3 evőkanál margarin
- 3 tojás
- pici só
- másfél bio citrom héja

Az öntet hozzávalói:
- 1 tojás
- 4,5 dkg porcukor
- 1,3 dl tej
- 1 tasak vaníliás cukor

Bécsi sült túrós palacsinta elkészítése:
A töltelék hozzávalói közül a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket kevés sóval kemény habbá verjük. A margarint a porcukorral krémesre keverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a túrót, a mazsolát, és a citromhéjat. Összedolgozzuk, aztán óvatosan hozzákeverjük a fehérjehabot. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a palacsintákat, feltekerjük, és a palacsintákat három egyenlő részre vágjuk, s ezeket szépen elhelyezzük az előzőleg margarinnal kikent üvegedényben.



Az öntet hozzávalóit botmixerrel összekeverjük, és ráöntjük at edényben lévő palacsintákra. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és már mehet is a sütőbe 20-25 percre, hogy színt kapjon.

Jó étvágyat! :-)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Google+ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...