2018. október 23., kedd

Mascarpones-nutellás torta

Kicsit eltűntünk, igen... Nagy örömünkre bővült a családunk, szeptember végén megszületett harmadik gyermekünk, Medve Gellért. A várandósság alatt a főzés, és a sütés olyan távol került tőlem, hogy féltem, elfelejtem, hogyan is kell. Szerencsére sokat kerti partiztunk! Ha pedig szabadtéri főzésről van szó, akkor a férjem remekel. Volt minden: sok grillezés, bográcsozás, lángos sütés, szalonna sütés...! Szuper volt az egész! Ilyenkor én a kiskukta szerepébe bújtam, s csak segédkeztem. Augusztus végén azonban kórházba kerültem, és míg meg nem született Gellért, már haza sem engedtek. Nagyon megviselt mindannyiunkat ez az egy hónap, mert Benedek, és Kincső elkerült mamáékhoz, 300 km-re tőlünk, Zsolt pedig dolgozott, és közben állandó készenlétben volt, s minden nap munka után rohant hozzám a kórházba. Hosszú volt, borzasztóan hosszú ez az időszak. De hála a Szent János Kórház orvosainak, és a Szent Imre Kórház orvosainak, dolgozóinak, végül minden rendben lett, és Gellért 36+5 napra megszületett a maga 3640 grammjával, és 54 centiméterével, s a hatalmas hajkoronájával! Egy igazi Medve! :) Hatalmas étvággyal. És nagyon jó baba. A testvérei pedig imádják! Szóval ezek voltak az előzmények.



Most azonban Benedeket ünnepeltük, mert 16-án 5 éves lett a mi elsőszülött gyermekünk! Hogy rohan az idő...! Eme alkalomra gondoltam ki ezt az egyszerű tortát, ami két-három kicsike gyerek mellett is elkészíthető - ami jelen esetben hatalmas előnye. :)
Az oviba sajnos nem lehet itthon készített tortát vinni, csak olyat, amit számlával tudunk igazolni, honnan van. Így oda egy bolti fekete erdő tortával ment Benedek, és elmondása szerint nagyon finom volt. Azonban azt nem tudta, hogy itthon is készül neki torta. Sőt, a szembe szomszédaink, Zsuzsa, és Imre sem felejtette el, hogy van egy kis szülinaposunk ezen a napon, és Zsuzsa készített egy nagyon finom, krémes-tejszínhabos tortát. Nagy volt a meglepetés a nagyfiúnak, mikor megérkezett, és két torta is várta! :) Azon nyomban neki is álltunk mindkettőnek. De eleget beszéltem, jöjjön a recept! :)


Hozzávalók a piskótához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor

Hozzávalók a krémhez:
- 500 g mascarpone
- 250 g nutella

Hozzávalók a díszítéshez:
- 12 csomag Kit-Kat csoki
- 3 csomag M&M'S cukor, vagy Smarties

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket egy pici sóval habbá verjük, miközben a cukrot is hozzá adagoljuk, majd jöhet a tojás sárgája, azokat is egyenként hozzá keverjük. A lisztbe keverjük a kakaóport, és a sütőport, majd az egészet beleszitáljuk a habba, és óvatosan elkeverjük úgy, hogy a hab ne essen össze. A masszát egy 26 cm-es, sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, és 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, rácsra borítjuk, levesszük a tortakarimát, a sütőpapírt, és hagyjuk kihűlni.
A krém hozzávalóit egy tálba tesszük, és jól összekeverjük. A tortát ketté vágjuk, megkenjük a krém egy részével az alsó lapot, ráhelyezzük a felső lapot, és a maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét, és az oldalát. A Kit-Kat csokikat valamennyire méretre vágjuk, majd a torta oldalához illesztjük. A cukorkákkal pedig megszórjuk a torta tetejét, és készen is vagyunk. :)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Google+ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...