A minap olvastam egy megosztást az egyik közösségi hálón - direkt nem írom a nevét :-p - ezt a nagyon egyszerű receptet, és azonnal megtetszett. Bár ők kicsit vastagabb karikákra vágták, és nem chipsnek sütötték meg, de gondoltam, az még jobb lenne, így született meg a cukkini chips ötlete. Szeretjük a cukkinit, szezonja is van, a spájzban is volt két darab belőle, amik kezdtek már kicsit megfonnyadni. Gondoltam hát, megéri kipróbálni. Felvágtam hát karikákra, de sajnos az első adagot túl vékonyra sikerült szeletelni és inkább megégett, mint megsült. Ebből okulva a következő adag cukkini chipsnek valót már vastagabbra szeleteltem. Ezek 0.5 centisek lettek, és mire megsültek, a felére csökkent a vastagságuk. Első körben sütés előtt megsóztam, gondoltam úgy finomabb lesz. Kiderült, ez nem volt jó ötlet, mert levet eresztve sokkal jobban odatapadt a sütőpapírhoz. A következő adagot már csak akkor sóztam meg, amikor ki volt szedve a tányérba. Nagyon finom, nekem nagyon ízlett... Nem
A minap olvastam egy megosztást az egyik közösségi hálón - direkt nem írom a nevét :-p - ezt a nagyon egyszerű receptet, és azonnal megtetszett. Bár ők kicsit vastagabb karikákra vágták, és nem chipsnek sütötték meg, de gondoltam, az még jobb lenne, így született meg a cukkini chips ötlete. Szeretjük a cukkinit, szezonja is van, a spájzban is volt két darab belőle, amik kezdtek már kicsit megfonnyadni. Gondoltam hát, megéri kipróbálni. Felvágtam hát karikákra, de sajnos az első adagot túl vékonyra sikerült szeletelni és inkább megégett, mint megsült. Ebből okulva a következő adag cukkini chipsnek valót már vastagabbra szeleteltem. Ezek 0.5 centisek lettek, és mire megsültek, a felére csökkent a vastagságuk. Első körben sütés előtt megsóztam, gondoltam úgy finomabb lesz. Kiderült, ez nem volt jó ötlet, mert levet eresztve sokkal jobban odatapadt a sütőpapírhoz. A következő adagot már csak akkor sóztam meg, amikor ki volt szedve a tányérba. Nagyon finom, nekem nagyon ízlett...
Nem fogok most hozzávalók listáját felsorolni, mert csak cukkini, sütőpapír és egy tepsi kell hozzá. A cukkiniket uborkagyalun szeletelten le. A sütőpapírt beleterítettem egy tepsibe, és erre kezdtem el a karikákat szorosan egymás mellé pakolni (sülés közben úgyis összemennek). Amikor megtelt a tepsi, betoltam a sütőbe, és alacsony hőfokra állítottam. Sütés közben legalább egyszer én megforgattam őket, de gondolom ez nem muszáj...
Az eredmény nagyon finom, csak sajnos kiábrándítóan kevés lesz egy cukkiniből, mert a mérete mind átmérőre, mind pedig vastagságra a felére csökken. Szóval 1-2 cukkinivel kár ennek nekiállni. De ha épp a spájzban megmaradt fonnyadásnak indult cukkinivel kéne gyorsan valamit kezdeni, akkor ez még mindig jobb, mintha a kukába menne, mert amúgy istenien finom. kipróbáltam sózva, borsozva, sózva és borsozva is. Olyan, mint a chips. Csak nem krumpliból...
Kitartást és jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek! :-)
Nem fogok most hozzávalók listáját felsorolni, mert csak cukkini, sütőpapír és egy tepsi kell hozzá. A cukkiniket uborkagyalun szeletelten le. A sütőpapírt beleterítettem egy tepsibe, és erre kezdtem el a karikákat szorosan egymás mellé pakolni (sülés közben úgyis összemennek). Amikor megtelt a tepsi, betoltam a sütőbe, és alacsony hőfokra állítottam. Sütés közben legalább egyszer én megforgattam őket, de gondolom ez nem muszáj...
Az eredmény nagyon finom, csak sajnos kiábrándítóan kevés lesz egy cukkiniből, mert a mérete mind átmérőre, mind pedig vastagságra a felére csökken. Szóval 1-2 cukkinivel kár ennek nekiállni. De ha épp a spájzban megmaradt fonnyadásnak indult cukkinivel kéne gyorsan valamit kezdeni, akkor ez még mindig jobb, mintha a kukába menne, mert amúgy istenien finom. kipróbáltam sózva, borsozva, sózva és borsozva is. Olyan, mint a chips. Csak nem krumpliból...
Kitartást és jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek! :-)
Szia, nem kell megspriccelni olajjal? Csak simán sütni? Köszi
VálaszTörlésSzia! Mi nem spricceltük meg olajjal, és finom, ropogós lett. :-)
Törlés