Az eredmény pedig felülmúlt minden várakozást, mert boltból, vagy pékségből még ilyen finom puffancsot nem ettünk. El is határoztuk, hogy ezentúl ezt is magunk készítjük, mert azon felül, hogy többször át kell gyúrni és pihentetni, nem egy nagy ördöngösség. Rögvest készítettünk is frissen hamburgerbe való húspogácsát, és aznap friss hamburger volt a menü...
Hozzávalók a puffancshoz:
- 68 dkg liszt
- 68 g porcukor
- 68 g vaj
- 68 g tojás sárgája (kb. 3 nagyobb tojásé)
- 40 g sütőélesztő
- 8 g konyhasó
- 330 ml langyos tej
Puffancs elkészítése házilag:
Ha egyszer elkészíti valaki ezt a finomságot, valószínűleg mindig maga fogja készíteni, mert nem is lehet a boltihoz hasonlítani. Mindenkinek kellemes puffancs sütést kívánunk. :-)
Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊
Az élesztőt nem kell megfuttatni a tejben, mielőtt hozzáadjuk?
VálaszTörlésAz eredeti recept nem tért ki erre, de szerintem én is megfuttattam az élesztőt a tejben - már csak a megszokás miatt is. Ha biztosra akarsz menni, akkor futtasd. Elrontani nem fogja. Jó sütögetést! ;)
TörlésÉn nem futtattam és jó lett!
Törlésnem kell.Felesleges idopazarlas.megkeleszteni meg lehet anelkul is
TörlésKedves George! A kelesztés egyáltalán nem felesleges. persze el lehet hagyni, megkel a sütőben is, csak sajnos akkor sokkal kisebbek, és satnyábbak lesznek, mert hamarabb sül meg, minthogy teljesen megkelne. Ezért bár nem muszáj keleszteni valóban, mi mégis azt ajánljuk mindenkinek, hogy ne sajnálja rá azt a kicsi plusz időt, hogy gyönyörűséges, hatalmas puffancsai lehessenek. :)
TörlésNagyon szuper recept!Csodálatos kis puffancsok lettek! :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy sikerült! Jó étvágyat hozzá! :)
TörlésNagyon jò recept! Csak ajánlani tudom mindenkinek :)
TörlésNagyon jók lettek :) köszönöm a receptet!
VálaszTörlésKedves Rita! Igazán örömünkre szolgál, hogy tetszik a receptünk, és sikert aratott. Készítsd el sokszor még. :)
TörlésTuti recept! Jobb mint amit a pèksègben lehet kapni :P Köszönöm!
VálaszTörlésKöszönjük szépen, örülünk, hogy bevált a recept! :)
TörlésNagyon jó recept ...nagyon sokszor készítem el és mindig gyönyörű lesz ...köszönöm!
VálaszTörlésSzervusz! Igazán örülök a sikerednek! :-)
TörlésLegjobb recept!
VálaszTörlésAz élesztőt eredetileg azért futtatták meg, hogy kiderüljön friss-e még és működik-e. Erre már nincs szükség, mert rá van írva a szavatossági idő és látni rajta, hogy nem penészes, ezért biztosan működni fog, nyugodtan hozzáadható a tésztához. A megfuttatásra semmi szükség, csak így szoktuk meg,és az okával nem voltunk tisztában. A tészta kelesztése természetesen szükséges.
VálaszTörlésSzervusz! Ez igen nagy tévedés. Az élesztőn régen is látszott, ha penészes volt, hiszen a penész évszázadok óta pontosan ugyanúgy néz ki. Az élesztő felfuttatásának pontos szerepe az, hogy felszaporodjanak az élesztőgombák a folyadékban, azaz megsokszorozódjanak. Amikor ezt a folyadékot öntjük a tésztához, akkor egyenletesen fog benne elkeveredni a sok-sok élesztőgomba, ami szebb, gyorsabb kelést eredményez. Ha ezt a folyamatot kihagyjuk, akkor az elkevert élesztő darabokban maradhat a tésztában, és helyi "csomókban" fog elszaporodni, míg a tészta más részeiben alig lesz élesztő. Ez egyenetlen és kevésbé szép kelést eredményez, nagyobb léghólyagok alakulhatnak ki a tésztában. Ezért mi mindenképpen javasoljuk az élesztő felfuttatását. Arról már nem is beszélve, ha por formájú élesztőt használunk, akkor meg szinte egyenesen muszáj előtte felfuttatni. :-)
TörlésJómagam sokmagos kenyérliszttel készitem amitől még finomabb lesz!
VálaszTörlésKedves István! Biztosan úgy is nagyon finom. Azt még nem próbáltuk. :-)
TörlésEddig 5 alkalommal készítettem el, nagy sikert aratott a családban, és a barátaim közt is. Nagyszerű a recept, felülmúlja az összes bolti árut. Csak ajánlani tudom mindekinek.
VálaszTörlésÖrülünk, hogy tetszett! :)
TörlésFini
VálaszTörlésBizony :)
TörlésEz tényleg a legszuperebb recept. Most Szilveszterre fogom kb otodjere sutni, barataim honapokig emlegettek. Koszonom nektek!! :)
VálaszTörlésJó étvágyat, és boldog új évet kívánunk! :)
Törlésmegcsinálom most :)
VálaszTörlésRemélem jól sikerült! Egészségedre! :)
TörlésTehát a tésztába 2 tojás és egy a kenéshez! Ezt jó lett volna beírni, mert beletettem a hármat és mehetett a szemétbe!
VálaszTörlésSzervusz! Kár volt kidobni, hiszen a recept egyértelműen fogalmaz. A tésztába kell 3 nagyobb tojásnak a sárgája, tehát 3 tojásé, és csak a sárgája kell a tésztába, plusz egy egész tojás a kenéshez. Oda is van írva, hogy ehhez az egész tojás kell elkeverve. ;) Az meg a másik ugye, hogy sosem hallottam még olyan emberről, aki "real time" módban főz receptből. Azaz, szerintem előbb mindenki átolvassa a receptet, értelmezi, összeszedi azt, ami kell hozzá, és utána lát neki. Nem pedig sorról-sorra olvasva, és a továbbiak ismerete nélkül máris kutyulva össze-vissza mindent! ;) De ha utólag olvastad volna el figyelmesen a receptet - miután mindent összekevertél -, akkor is rájöhettél volna, hogy tulajdonképpen jól csináltad, és nem kell kidobni! ;)
TörlésKedves Zsolt!
VálaszTörlésHa én kb 6 centi atmérőjű kis puffancsokat szeretnék gyerekbulira készíteni kb 50 db-ot milyen mennyiséggel kell dolgoznom?
Előre is köszönöm válaszod
Kedves Otilia! Ebből a mennyiségből 8-9 darab jön ki. Kisebb bucikkal sosem próbáltuk, de szerintem az ötszörös mennyiség a hozzávalókból kell. Tuti imádni fogják. ;-) Jó készülődést, és még jobb bulit! :-)
Törlésmegsütöttem én is eszméletlen jó lett férfi létemre agyonra lettem dícsérve 10db puffancs lett még másnap is finom ajánlom mindenkinek a receptet :)
VálaszTörlésŐszintén gratulálunk a sikeredhez! :-)
TörlésSzuper recept, köszönöm! Elsőre háromszorosát sütöttem mert kerti hamburgerezős partit tartottunk. Nagy sikere volt ès másnap is isteni mèg. Mentve a recept. Üdv.: Krisztina
VálaszTörlésSzia Kriszta! Örülünk, hogy ízlett! :)
TörlésTökéletes a recept és fenséges a buci.Csak ezt készítem mióta rátaláltam.😀
VálaszTörlésÖrülünk, hogy tetszik! :)
TörlésÈn is ezt a puffancsot csinálom már egy ideje de èn kerekítették az èrtèkeket a liszt 70 dkg , a cukor 7dkg , a vaj 7dkg , az èlesztő 5dkg.
VálaszTörlésÚgy is jó, ha nektek ez bevált. :)
TörlésA világ legjobb puffancs receptje ❣️ Köszönet érte❣️❣️❣️
VálaszTörlésEzt mi is így gondoljuk. :)
TörlésMár vagy 5 éve készítem ezt a receptet, mindig közönségsiker! Köszönjük Zsolt!
VálaszTörlésÜdv.: Béla
Köszönjük szépen az elismerést. Mi is nagyon szeretjük mind a mai napig. :)
Törlés