...ebben a gasztro-kompozícióban pedig mindenképpen egy nagyon finom, ízletes variánst alkot, amelyet úgy gondolom, mindenkinek érdekes kipróbálni.
Hozzávalók a csirkemelles rakott karfiol/brokkolihoz:
- 2 tasak gyorsrizs
- Egy közepes karfiol (kb. 1 kg) vagy vegyesen karfiol és brokkoli
- 50 dkg csirkemell filé
- 3 dkg vaj
- 5 dl tejföl (mi egy 800 grammos vödrös tejfölt elhasználunk rá, de nem muszáj ennyi)
- 4-5 gerezd fokhagyma
- fél deci olaj
- konyhasó
- őrölt bors
- házi ételízesítő
- trappista sajt (opcionális)
Csirkemelles rakott karfiol/brokkoli elkészítése:
Egy közepes méretű hőálló tálat kivajazunk, és rétegezzük: egy sor karfiol/brokkoli, majd a párolt rizs, ezt bőségesen megkenjük tejföllel, rátesszük a fűszeres csirkemell kockákat, ezt még egyszer megismételjük, és a tetejét tejföllel zárjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük. A tetejére tehetünk még egy kis reszelt sajtot is, de ez már egyéni ízlés dolga. Ha mégis reszelünk rá sajtot, akkor azzal együtt tegyük még vissza 10-15 percre, hogy jól rásüljön. Amikor a sajt kezd megpirulni, akkor készen van.
Mindenkinek jó étvágyat kívánunk ehhez a nagyon finom és nem túl nehéz ételhez. :-)
Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊
Elkészítettem.nagyon finom lett.Köszönöm szépen a receptet.
VálaszTörlésSzívből örülünk, hogy ízlett! :-)
Törlés