Most ez nagyon-nagyon hamar lett lefotózva, mert kénytelen voltam hűtőbe tenni (nálunk sajnos picike a spájz, és iszonyat meleg volt). Ezért kicsit folyós még a krém, és a csoki rajta. De ennyi baja legyen! Imádom! :-)
Hozzávalók a csokis-meggyes szelet tésztájához:
- 1 üveg magozott meggybefőtt (a legjobb, amit magunk raktunk el)
- 25 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- 35 dkg liszt
- 1 csipet só
- 5 tojás
- 1 csomag sütőpor
Hozzávalók a csokis-meggyes szelet krémjéhez:
- 1 csomag csokoládé pudingpor
- 0,5 liter tej
- 3 evőkanál cukor
- 25 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
Hozzávalók a mázhoz:
- 20 dkg fehér csokoládé
- 5 dkg étcsokoládé
- kevés olaj
A pudingporból, cukorból és tejből pudingot főzünk, amit átöntünk egy műanyag tálba, és a tetejére simítunk egy celofándarabot, hogy teljesen lezárja. Így nem bőrösödik be a teteje a pudingnak. Hagyjuk kihűlni.
A vajat és a cukrot kikeverjük, és a kihűlt pudinggal összekeverjük. Ezt a krémet rásimítjuk a meggyes tészta tetejére, egyenletesen eloszlatjuk rajta, majd hűtőbe tesszük, hogy valamennyire megszilárduljon rajta (kb. egy óra).
Ezek után már csak a csokoládé jön. Először egy kevés olajjal vízgőz fölött felolvasztjuk a fehér csokoládét, amit szép egyenletesen rásimítunk a krémre. Aztán ismét visszarakjuk pár percre a hűtőbe a süteményünket, míg megolvasztjuk az étcsokit is, amit cikk-cakk alakban rácsorgatunk a fehér csokira.
A süteményt ismét hűtőszekrénybe tesszük addig, míg megdermed rajta a csokoládé. Utána éles, lehetőleg forró pengéjű késsel szeleteljük fel.
Jó nassolást! ;-)
Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊
Megjegyzések
Megjegyzés küldése