Meggyleves hidegen – üdítő, hideg gyümölcsleves

Az elmúlt napokban túl vagyunk már pár kilogramm meggy feldolgozásán, mert 10 kilóból meggybort készítünk, 6 kilogramm meggyből isteni finom házi meggyszörp készült, újabb 10 kilónyiból pedig tartósítószermentes meggybefőttet tettünk el. Sajnos azonban a kettőnél selejtes lehetett a kupak (a többi kifogástalan lett) , mert nem zárt rendesen, ezért az azonnali felhasználás mellett döntöttünk. Ebben a hatalmas kánikulában pedig mi más készülhetne a meggyből, ha nem meggyleves, hiszen ilyenkor annyira jól esik egy tányér finom, hideg gyümölcsleves ... Hozzávalók a hideg meggyleveshez: - 2 üveg házi meggybefőtt (vagy 1 kg meggy) - 1,3 liter víz (ha nem befőttből készítjük, akkor kicsit több) - 2 dl tej - 1 csomag vaníliás pudingpor - 4 evőkanál cukor  (ha nem befőttből készítjük, akkor kicsit több) - szegfűszeg - fahéj A hideg meggyleves elkészítése: A meggybefőttet levével együtt beleöntjük egy lábasba, hozzáadjuk a vizet, a cukrot, ízesítjük fahéjjal és szegfűsz...
Az elmúlt napokban túl vagyunk már pár kilogramm meggy feldolgozásán, mert 10 kilóból meggybort készítünk, 6 kilogramm meggyből isteni finom házi meggyszörp készült, újabb 10 kilónyiból pedig tartósítószermentes meggybefőttet tettünk el.



Sajnos azonban a kettőnél selejtes lehetett a kupak (a többi kifogástalan lett), mert nem zárt rendesen, ezért az azonnali felhasználás mellett döntöttünk. Ebben a hatalmas kánikulában pedig mi más készülhetne a meggyből, ha nem meggyleves, hiszen ilyenkor annyira jól esik egy tányér finom, hideg gyümölcsleves...

Hozzávalók a hideg meggyleveshez:
- 2 üveg házi meggybefőtt (vagy 1 kg meggy)
- 1,3 liter víz (ha nem befőttből készítjük, akkor kicsit több)
- 2 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 evőkanál cukor (ha nem befőttből készítjük, akkor kicsit több)
- szegfűszeg
- fahéj

A hideg meggyleves elkészítése:
A meggybefőttet levével együtt beleöntjük egy lábasba, hozzáadjuk a vizet, a cukrot, ízesítjük fahéjjal és szegfűszeggel (ezeket legjobb teatojásba rakni, és úgy beletenni a levesbe, hogy aztán csak ki kelljen emelni). Az egészet felfőzzük, a tejbe belekeverjük a pudingport, majd a levesbe öntjük. Összekeverjük, és kész. Lehűtve tálaljuk.

Jó étvágyat! :-)

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013- www.eztfaldfel.hu