Sajnos azonban a kettőnél selejtes lehetett a kupak (a többi kifogástalan lett), mert nem zárt rendesen, ezért az azonnali felhasználás mellett döntöttünk. Ebben a hatalmas kánikulában pedig mi más készülhetne a meggyből, ha nem meggyleves, hiszen ilyenkor annyira jól esik egy tányér finom, hideg gyümölcsleves...
Hozzávalók a hideg meggyleveshez:
- 2 üveg házi meggybefőtt (vagy 1 kg meggy)
- 1,3 liter víz (ha nem befőttből készítjük, akkor kicsit több)
- 2 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 evőkanál cukor (ha nem befőttből készítjük, akkor kicsit több)
- szegfűszeg
- fahéj
A hideg meggyleves elkészítése:
Jó étvágyat! :-)
Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊
Megjegyzések
Megjegyzés küldése