Nálunk még mindig minden a chiliről szól. Azt hiszem, kezdem egyre jobban megszeretni, és ahogy a figyelmem fókuszába került, rögtön számtalan felhasználási módját találtam meg a klasszikus, dobjuk bele a levesbe, nyomjuk szét a kanállal, oszt jó lesz sztereotípián kívül. A Sárréti Chilifarm pedig küldött bőven elegendő friss, ropogós chili paprikát ahhoz, hogy szabadon kísérletezhessek az ízekkel, hiszen a tőlük kapott paprikákból már több finomság is elkészült . jelen posztunk a sajttal töltött jalapeno lesz rántva, amit másképp jalapeno poppersnek is neveznek. A dolog lényege, hogy a jalapeno paprikát megtöltök valamilyen sajttal, majd valamilyen módon bepanírozzák, végül pedig valahogy kisütik. Azért írom ennyire szabadon, mert a töltelék is lehet krémsajt, vagy keményebb sajt. Lehet natúr sajt, vagy fűszerekkel ízesített, de akár sonka, szalonna darabokat is tehetünk bele, tehát a töltelék tekintetében a lényeg, hogy többségében sajt legyen. Ezután jön a panírozás, ami a mi
Nálunk még mindig minden a chiliről szól. Azt hiszem, kezdem egyre jobban megszeretni, és ahogy a figyelmem fókuszába került, rögtön számtalan felhasználási módját találtam meg a klasszikus, dobjuk bele a levesbe, nyomjuk szét a kanállal, oszt jó lesz sztereotípián kívül. A Sárréti Chilifarm pedig küldött bőven elegendő friss, ropogós chili paprikát ahhoz, hogy szabadon kísérletezhessek az ízekkel, hiszen a tőlük kapott paprikákból már több finomság is elkészült. jelen posztunk a sajttal töltött jalapeno lesz rántva, amit másképp jalapeno poppersnek is neveznek.
A dolog lényege, hogy a jalapeno paprikát megtöltök valamilyen sajttal, majd valamilyen módon bepanírozzák, végül pedig valahogy kisütik. Azért írom ennyire szabadon, mert a töltelék is lehet krémsajt, vagy keményebb sajt. Lehet natúr sajt, vagy fűszerekkel ízesített, de akár sonka, szalonna darabokat is tehetünk bele, tehát a töltelék tekintetében a lényeg, hogy többségében sajt legyen. Ezután jön a panírozás, ami a mi esetünk a klasszikus liszt-tojás-prézli trió lett, de lehet akár palacsintatésztába is mártani, vagy variálhatjuk ezt is. Ezért igazából egyetemes recept nincsen erre, csak irányvonalak. i megmutatunk most egyet a sok lehetőség közül...
A dolog lényege, hogy a jalapeno paprikát megtöltök valamilyen sajttal, majd valamilyen módon bepanírozzák, végül pedig valahogy kisütik. Azért írom ennyire szabadon, mert a töltelék is lehet krémsajt, vagy keményebb sajt. Lehet natúr sajt, vagy fűszerekkel ízesített, de akár sonka, szalonna darabokat is tehetünk bele, tehát a töltelék tekintetében a lényeg, hogy többségében sajt legyen. Ezután jön a panírozás, ami a mi esetünk a klasszikus liszt-tojás-prézli trió lett, de lehet akár palacsintatésztába is mártani, vagy variálhatjuk ezt is. Ezért igazából egyetemes recept nincsen erre, csak irányvonalak. i megmutatunk most egyet a sok lehetőség közül...
Hozzávalók a sajttal töltött rántott jalapenohoz:
- 14 db friss Jalapeño paprika
- 1 db tömlős ömlesztett sajt
- 1-2 dkg bacon szalonna kockázva
A panírozáshoz:
- 1 db tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
Sajttal töltött rántott jalapeno elkészítése:
A dolog azzal kezdődik, hogy szépen megmossuk a paprikákat, majd miután megszáradtak, egyenként levágjuk a "kalapjukat" (a szár alatt nagyjából fél centire vágtuk le, majd a szárrészt óvatosan leszedtük a kalapkáról). A jalapeno paprikák belsejét kaparjuk ki, hogy az ere és a magjai ne maradjanak benne. Ezután szépen a tetejükkel párban - hogy tudjuk melyik melyikhez való - tegyük egy tányérra, majd ezt a műveletet ismételjük meg az összes paprikával.
Ezt követően egyenként kezdjük el a paprikákat megtölteni az ömlesztett sajttal, amit előzőleg összekevertünk a nagyon apróra vágott bacon darabokkal. Amint megtelt egy paprika, a kalapját visszatesszük rá, majd hústűvel (vagy ennek hiányában hurkapálcával, fogpiszkálóval) átszórjuk hosszában, hogy ne essen le róla se panírozás, se sütés közben, mert akkor kifolyik belőle a sajt.
Amikor ezzel is megvagyunk, jöhet a panírozás. Ha azt szeretnénk, hogy nagyobb eséllyel maradjon a sajt a paprikákban, akkor érdemes duplán panírozni. A sorrend ebben az esetben: liszt, tojás, liszt, tojás, és csak ezután a prézli. Forró olajban hirtelen süssük ki. Elképzelhető, hogy még így kis szivárogni fog belőle a sajt, de ezzel ne törődjünk.
Ha készen van, ehetjük magában, ketchuppal, de a legfinomabb BBQ szósszal, amit mi a Jalapeno paprikákkal együtt a Sárréti Chilifarmtól kaptunk. Ezúton is köszönjük nekik a kiváló alapanyagot, és természetesen a kiváló készterméket is, mert a BBQ szószuk egyszerűen mennyei...
Jó étvágyat mindenkinek! :-)
Ezt követően egyenként kezdjük el a paprikákat megtölteni az ömlesztett sajttal, amit előzőleg összekevertünk a nagyon apróra vágott bacon darabokkal. Amint megtelt egy paprika, a kalapját visszatesszük rá, majd hústűvel (vagy ennek hiányában hurkapálcával, fogpiszkálóval) átszórjuk hosszában, hogy ne essen le róla se panírozás, se sütés közben, mert akkor kifolyik belőle a sajt.
Amikor ezzel is megvagyunk, jöhet a panírozás. Ha azt szeretnénk, hogy nagyobb eséllyel maradjon a sajt a paprikákban, akkor érdemes duplán panírozni. A sorrend ebben az esetben: liszt, tojás, liszt, tojás, és csak ezután a prézli. Forró olajban hirtelen süssük ki. Elképzelhető, hogy még így kis szivárogni fog belőle a sajt, de ezzel ne törődjünk.
Ha készen van, ehetjük magában, ketchuppal, de a legfinomabb BBQ szósszal, amit mi a Jalapeno paprikákkal együtt a Sárréti Chilifarmtól kaptunk. Ezúton is köszönjük nekik a kiváló alapanyagot, és természetesen a kiváló készterméket is, mert a BBQ szószuk egyszerűen mennyei...
Jó étvágyat mindenkinek! :-)
Ez csodás!!! Valahogy ki fogom próbálni!
VálaszTörlésMegéri, mert nagyon finom! :-)
TörlésSzósz, mi szó? :P
VálaszTörlés