Csíkos tallér, avagy a finom kakaós-vaníliás házi keksz

Elkapott a sütési láz - ami nem baj, hiszen annyi recept van, amit meg akarok sütni, hogy sosem fogok a végére érni. Összeírtam párat, és kiragasztottam a konyhaszekrényre. A férjem mikor meglátta, csak annyit kérdezett, hogy ez az éves lista? Mondom dehogyis, ez az idei decemberi lista... Azt mondta, nem tudta, hogy ez a karácsony olyan lesz, hogy csak sütiket fogunk enni. :-) Igaz, van még egy kevés a vaníliás kifliből , és két-három darab a mézes puszedliből , de fontos a folyamatos "utángyártás", hogy legyen mihez nyúlni. Ez a házi keksz pedig jó választás. Finom, vaníliás-kakaós illata magával ragad. Én el szeretném tenni egy dobozba, hogy egy-két hétig kitartson. De ki tudja, a család többi tagja mit szól majd ehhez? :-) Hozzávalók: - 50 dkg liszt - 20 dkg vaj - 20 dkg porcukor - 2 tojás - 1 csomag vaníliás cukor - 1 csomag sütőpor - 2 evőkanál kakaópor - csipetnyi konyhasó Elkészítés: A hozzávalókat a kakaó, és a vaníliás cukor kivételével össze
Elkapott a sütési láz - ami nem baj, hiszen annyi recept van, amit meg akarok sütni, hogy sosem fogok a végére érni. Összeírtam párat, és kiragasztottam a konyhaszekrényre. A férjem mikor meglátta, csak annyit kérdezett, hogy ez az éves lista? Mondom dehogyis, ez az idei decemberi lista... Azt mondta, nem tudta, hogy ez a karácsony olyan lesz, hogy csak sütiket fogunk enni. :-)



Igaz, van még egy kevés a vaníliás kifliből, és két-három darab a mézes puszedliből, de fontos a folyamatos "utángyártás", hogy legyen mihez nyúlni. Ez a házi keksz pedig jó választás. Finom, vaníliás-kakaós illata magával ragad. Én el szeretném tenni egy dobozba, hogy egy-két hétig kitartson. De ki tudja, a család többi tagja mit szól majd ehhez? :-)

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- csipetnyi konyhasó

Elkészítés:
A hozzávalókat a kakaó, és a vaníliás cukor kivételével összegyúrjuk, és kettéválasztjuk. Az egyikbe belegyúrjuk a vaníliás cukrot, a másikba a két evőkanál kakaót. Az így kapott tésztákat külön-külön egyforma négyzet alakúra nyújtjuk (mi már rögtön sütőpapíron nyújtottuk), egymásra tesszük, és óvatosan, de viszonylag szorosan feltekerjük. A rudat kicsit becsomagoljuk a sütőpapírba, és hűtőbe tesszük, hogy az állaga keményebb legyen, és vágni lehessen.



Hagyhatjuk 1-2 órát is a hűtőben. Aztán vegyük ki, vágjunk vékony szeleteket, tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe - úgy, hogy számoljunk vele, meg fog nőni -, és 190 fokon süssük 10-12 percig. Ha valakinek jobban süt a sütője, akkor lehet, hogy a második adagnak már 7 perc is elég, úgyhogy figyeljünk oda!

Jó nassolást! :-)

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013-2023 www.eztfaldfel.hu