kelt tészta , pogácsa , sós sütemény , vaj ,

Egyszerű vajas pogácsa

Tavaly november óta annyit sütök, hogy magam is elcsodálkozom rajta. Rég volt már, hogy ennyi finomságot készítettem. 🍩🍪🍰 Gondolom, ez nagyrészt annak is köszönhető, hogy már nem olyan kicsik a gyerekek, és már csak tíz felé kell egyszerre figyelni, és probléma-megoldani, nem pedig száz. Ráadásul Apa mellett a gyerekek is nagyon élvezik mindezek gyümölcsét, hiszen ha tele a bendő, az fél siker. 😄 Két napja puncskockát készítettem, ami még az összeállást se nagyon bírta kivárni. Illetve a Puncskocka meglett volna, ha senki sincs itthon, és senki sem macerálja. De ugye hétvége van, szóval ma reggel már a puncskocka morzsáit takarítottam. Jövőbe látó képességemnek hála már tegnap délután tudtam, hogy újra sütnöm kell. Ezért azt gondoltam, most jöjjön valami sós süti, és így esett a választás erre a pogácsára. Kevés hozzávalóból, rövid idő alatt (leszámítva az éjszakát) nagyon finom, forró süti pár perc alatt! Ajánlom nagyon! 😊 Előkészületek:

Tavaly november óta annyit sütök, hogy magam is elcsodálkozom rajta. Rég volt már, hogy ennyi finomságot készítettem. 🍩🍪🍰 Gondolom, ez nagyrészt annak is köszönhető, hogy már nem olyan kicsik a gyerekek, és már csak tíz felé kell egyszerre figyelni, és probléma-megoldani, nem pedig száz. Ráadásul Apa mellett a gyerekek is nagyon élvezik mindezek gyümölcsét, hiszen ha tele a bendő, az fél siker. 😄 Két napja puncskockát készítettem, ami még az összeállást se nagyon bírta kivárni. Illetve a

Puncskocka meglett volna, ha senki sincs itthon, és senki sem macerálja. De ugye hétvége van, szóval ma reggel már a puncskocka morzsáit takarítottam. Jövőbe látó képességemnek hála már tegnap délután tudtam, hogy újra sütnöm kell. Ezért azt gondoltam, most jöjjön valami sós süti, és így esett a választás erre a pogácsára. Kevés hozzávalóból, rövid idő alatt (leszámítva az éjszakát) nagyon finom, forró süti pár perc alatt! Ajánlom nagyon! 😊

Előkészületek: 40 perc Elkészítés: 20 perc Összesen ennyi idő: 60 perc Adag: 30 db
Hozzávalók a vajas pogácsához:
  • 50 dkg liszt
  • 22 dkg vaj vagy margarin
  • 2 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 20 g só
  • és 1 felvert tojás (a pogácsák tetejét lekenni sütés előtt)
A vajas pogácsa elkészítése:

Az élesztőt az egy evőkanál porcukorral beletesszük a langyos tejbe, és felfuttatjuk. Az 50 dkg lisztet, a vajat, a tojássárgákat, a sót, és a felfuttatott élesztős tejet mind alaposan összegyúrjuk, majd folpack fóliába csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap vastagra kinyújtjuk, késsel bekockázzuk a tetejét, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük a felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Körülbelül 20 percig sütjük, míg a teteje szép pirosra sül. (Sütőtípustól függően ez lehet 15, és 25 perc is, figyeljünk oda rá.)

Mindenkinek kelemes pogácsasütést kívánunk. 😊

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013-2023 www.eztfaldfel.hu