A most bemutatott recepthez túl sokat nem tudok előzetesen hozzáfűzni azon kívül, hogy bár ritkán esszük, de mégis nagyon szeretjük a finom, édes paradicsomszószt. Mi általában főtt krumplival és sült hússal esszük, de természetesen ennél sokkal több dologhoz is felhasználható.
Hozzávalók a paradicsomszószhoz:
- 2 evőkanál liszt
- 10 evőkanál cukor
- 1 liter sűrített paradicsom
- 2 nagy doboz paradicsom püré
- 0,5 liter csapvíz
- csipetnyi konyhasó
- csipetnyi morzsolt bazsalikom
- étolaj
Paradicsomszósz elkészítése:
A két evőkanál lisztet annyi étolajban elkeverjük, hogy tejbegríz állagú legyen, majd lassú tűzön aranysárgára pirítjuk. Levesszük a tűzről, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. A két paradicsompürét elkeverjük a fél liter vízben, és ezt is hozzákeverjük. Sózzuk, majd lassú tűzön felforraljuk. A legvégén hozzáadjuk a morzsolt bazsalikomot és a cukrot, és ezzel együtt főzzük még 2-3 percig. A cukor ízlés szerint lehet kevesebb is, mi így szeretjük. Rendkívül kevés hozzáadott cukrot fogyasztunk általában, de a paradicsomszószt így szeretjük. És mivel ritkán készül, megengedjük magunknak ezt a kis luxust. 😁
Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊
Megjegyzések
Megjegyzés küldése