2013. október 5., szombat

Baconbe csomagolt sajtos csirkemell

Ezt a receptet a feleségem szintén egy receptes újságból írta ki még évekkel ezelőtt, így sajnos fogalmunk sincsen, ki küldte be és melyik újságba. Mindazonáltal ez egy nagyon finom étel, ami számtalan formában fent van már az interneten. Így nagy valószínűséggel nem fogunk sok újat mondani vele, de mi nagyon szeretjük, és az én drágám igazán finoman tudja elkészíteni. :-) Ez most sem volt másként, már alig vártam, hogy elkészüljön, és tele ehessem magam belőle. Ezen alkalommal petrezselymes krumplival került az asztalra, de ettük már rizibizivel, szalma krumplival, francia salátával is. Akármivel is esszük, nagyon finom, így azt gondoltuk, megosztjuk örömünk forrását olvasóinkkal is...

Hozzávalók a baconbe csomagolt sajtos csirkemellhez:
- 50 dkg csirkemell
- 20 dkg bacon szalonna
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- 2 csipet konyhasó
- 1 teáskanál házi ételízesítő vagy Vegeta (ez esetben nem kell só)
- 1 csipet morzsolt majoranna
- 3 csipet morzsolt petrezselyemzöld
- 3 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál liszt
- 2 tojás
- őrölt színes bors ízlés szerint
- zsemlemorzsa
- vaj a forma kikenéséhez

Megjegyzés:
Aki elkészítette korábbi receptünk alapján a házi ételízesítőt, az legalább két csipet konyhasót tegyen bele pluszba. Aki bolti ételízesítőt használ, az tegyen kevesebbet bele, és nem nagyon kell mellé só, mert ezeknek a bolti vacakoknak a 60-65%-a só. A miénknek csupán a 16%-a só, így talán érthető, hogy más arányokkal kell dolgozni mindkettő esetében.

Baconbe csomagolt sajtos csirkemell elkészítése:
A tojásokat, a tejfölt a liszttel, sóval borssal, ételízesítővel, zöld fűszerekkel és a reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra vágjuk (kockákra, csíkokra ízlés szerint), és nyersen a masszába keverjük. Egy sütőformát (pl: őzgerinc forma) kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, és belehajtogatjuk a bacon szalonnát a formába úgy, hogy egybefüggő réteget képezzen és kilógjon a forma széleinél. A húsos masszát beleöntjük, majd a kilógó bacon végeket ráhajtogatjuk. Majd a ráhajtott szalonnákra is rakunk még hosszában egy-egy bacont, aztán az egésznek a tetejét megkenjük vékonyan tejföllel, és sajtot reszelünk rá. Előmelegített sütőben 170 fokon 40-50 perc alatt készre sütjük.


Ha elkészült, kivesszük a sütőből, majd egy tálcára borítjuk. Felszeletelve petrezselymes krumplival, rizibizivel, vagy sült krumplival tálaljuk. Mindenkinek jó étvágyat kívánunk hozzá. :-)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Google+ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...