2014. február 8., szombat

Meggyes piskóta házi meggybefőttel

Azt hiszem, ehhez a recepthez nem nagyon van mit hozzáfűzni. Egy egyszerű piskótatészta meggybefőttel feldobva. Persze ettől még nagyon finom... mi legalábbis nagyon szeretjük a feleségemmel. :-)


Hozzávalók a meggyes piskótához:
- egy üveg (720 ml) magozott meggybefőtt
- 5 tojás
- 5 evőkanál porcukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- egy csipet konyhasó

Meggyes piskóta elkészítése:
A tojások sárgáját szétválasztjuk a fehérjétől. A tojás fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Beleszitáljuk a porcukrot, majd azzal tovább verjük, miközben egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. Utána fakanállal óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A piskótatésztát szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A meggyeket lecsepegtetjük, és vékonyan megszórjuk szemlemorzsával. Ezt követően egyenként a tésztába dobáljuk, aztán 180-200 fokon nagyjából 20-25 percig sütjük. Ez idő alatt ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert könnyen megeshet, hogy a tészta összeesik. Ha készen van, kiszedjük a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni, de melegen lehámozzuk az aljáról a sütőpapírt. Szeleteljük, meghintjük porcukorral, és tálaljuk. nagyon finom.



Mindenkinek kellemes nassolást kívánunk... :-)

2 megjegyzés :

  1. Ez finom lehet és nem hizlaló...annyira. Lejegyeztem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogy mennyire hizlaló, vagy mennyire nem, azt nem tudom. De azt tudom, hogy valóban nagyon finom! :-)

      Törlés

Google+ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...