Meggyes piskóta házi meggybefőttel

Azt hiszem, ehhez a recepthez nem nagyon van mit hozzáfűzni. Egy egyszerű piskótatészta meggybefőttel feldobva. Persze ettől még nagyon finom... mi legalábbis nagyon szeretjük a feleségemmel. :-) Hozzávalók a meggyes piskótához: - egy üveg (720 ml) magozott meggybefőtt - 5 tojás - 5 evőkanál porcukor - 5 evőkanál liszt - 1 csomag sütőpor - 2 evőkanál zsemlemorzsa - egy csipet konyhasó Meggyes piskóta elkészítése: A tojások sárgáját szétválasztjuk a fehérjétől. A tojás fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Beleszitáljuk a porcukrot, majd azzal tovább verjük, miközben egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. Utána fakanállal óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A piskótatésztát szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A meggyeket lecsepegtetjük, és vékonyan megszórjuk szemlemorzsával. Ezt követően egyenként a tésztába dobáljuk, aztán 180-200 fokon nagyjából 20-25 percig sütjük. Ez idő alatt ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert könnye
Azt hiszem, ehhez a recepthez nem nagyon van mit hozzáfűzni. Egy egyszerű piskótatészta meggybefőttel feldobva. Persze ettől még nagyon finom... mi legalábbis nagyon szeretjük a feleségemmel. :-)


Hozzávalók a meggyes piskótához:
- egy üveg (720 ml) magozott meggybefőtt
- 5 tojás
- 5 evőkanál porcukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- egy csipet konyhasó

Meggyes piskóta elkészítése:
A tojások sárgáját szétválasztjuk a fehérjétől. A tojás fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Beleszitáljuk a porcukrot, majd azzal tovább verjük, miközben egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. Utána fakanállal óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A piskótatésztát szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A meggyeket lecsepegtetjük, és vékonyan megszórjuk szemlemorzsával. Ezt követően egyenként a tésztába dobáljuk, aztán 180-200 fokon nagyjából 20-25 percig sütjük. Ez idő alatt ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert könnyen megeshet, hogy a tészta összeesik. Ha készen van, kiszedjük a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni, de melegen lehámozzuk az aljáról a sütőpapírt. Szeleteljük, meghintjük porcukorral, és tálaljuk. nagyon finom.



Mindenkinek kellemes nassolást kívánunk... :-)

Megjegyzések

  1. Ez finom lehet és nem hizlaló...annyira. Lejegyeztem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogy mennyire hizlaló, vagy mennyire nem, azt nem tudom. De azt tudom, hogy valóban nagyon finom! :-)

      Törlés

Megjegyzés küldése

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013-2023 www.eztfaldfel.hu