édes sütemény , meggy , piskóta ,

Meggyes piskóta házi meggybefőttel

Azt hiszem, ehhez a recepthez nem nagyon van mit hozzáfűzni. Egy egyszerű piskótatészta meggybefőttel feldobva. Persze ettől még nagyon finom... mi legalábbis nagyon szeretjük a feleségemmel. 😊 Előkészületek: 40 perc Elkészítés: 20 perc Összesen ennyi idő: 60 perc Adag: kb. 20 db Hozzávalók a meggyes piskótához: egy üveg (720 ml) magozott meggybefőtt 5 tojás 5 evőkanál porcukor 5 evőkanál liszt 1 csomag sütőpor 2 evőkanál zsemlemorzsa egy csipet konyhasó Meggyes piskóta elkészítése: A tojások sárgáját szétválasztjuk a fehérjétől. A tojás fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Beleszitáljuk a porcukrot, majd azzal tovább verjük, miközben egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. Utána fakanállal óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A piskótatésztát szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A meggyeket lecsepegtetjük, és vékonyan megszórjuk szemlemorzsával. Ezt követően egyenké

Azt hiszem, ehhez a recepthez nem nagyon van mit hozzáfűzni. Egy egyszerű piskótatészta meggybefőttel feldobva. Persze ettől még nagyon finom... mi legalábbis nagyon szeretjük a feleségemmel. 😊

Előkészületek: 40 perc Elkészítés: 20 perc Összesen ennyi idő: 60 perc Adag: kb. 20 db
Hozzávalók a meggyes piskótához:
  • egy üveg (720 ml) magozott meggybefőtt
  • 5 tojás
  • 5 evőkanál porcukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • egy csipet konyhasó
Meggyes piskóta elkészítése:

A tojások sárgáját szétválasztjuk a fehérjétől. A tojás fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Beleszitáljuk a porcukrot, majd azzal tovább verjük, miközben egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. Utána fakanállal óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A piskótatésztát szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A meggyeket lecsepegtetjük, és vékonyan megszórjuk szemlemorzsával. Ezt követően egyenként a tésztába dobáljuk, aztán 180-200 fokon nagyjából 20-25 percig sütjük. Ez idő alatt ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert könnyen megeshet, hogy a tészta összeesik. Ha készen van, kiszedjük a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni, de melegen lehámozzuk az aljáról a sütőpapírt. Szeleteljük, meghintjük porcukorral, és tálaljuk. nagyon finom.

Mindenkinek kellemes nassolást kívánunk... :-)

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

  1. Ez finom lehet és nem hizlaló...annyira. Lejegyeztem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogy mennyire hizlaló, vagy mennyire nem, azt nem tudom. De azt tudom, hogy valóban nagyon finom! :-)

      Törlés

Megjegyzés küldése

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013-2023 www.eztfaldfel.hu