2014. május 15., csütörtök

Mexikói csípős csirkemell

Imádjuk a csirkemellet, imádjuk a babot, és természetesen imádjuk a kukoricát is, így imádjuk ezt a finom mexikói csípős csirkét is. Sőt, most már szinte bármit imádunk, ami meleg étel, ami főtt étel, mert az elmúlt hónapban nem túl sok ilyenhez volt szerencsénk.



A társasházban ugyanis, ahol lakunk, a gázvezeték-hálózatelöregedése miatt elzárta a gázt a Főgáz (ezúton is köszönjük, hogy ezt még a fűtési szezon vége előtt tette két héttel, mert így egy hat hónapos csöppséggel kellemesen érezhettük magunkat a néha alig 16-17 fokos lakásban), és csak akkor volt hajlandó újra megnyitni, amikor kicserélték a házban az összes gázcsövet. Mivel a házban mindenhol gázról ment a fűtés, a tűzhely és a meleg víz is, a 33 gáz nélkül töltött nap egy kissé megviselte a lakókat, köztük minket is. Ugyan sikerült beszereznünk egy indukciós főzőlapot, de azon nem olyan egyszerű a főzőcskézés, meg hát nem is jó rá mindenfajta edény, így csak egyszerűbb ételeket ettünk, valamint sok-sok szendvicset. Amikor végre újra lett gáz, már nagyon kellett valami finom, valami egyszerű, valami főtt! Az én drágám ezt a finomságot készítette második fogásnak. Az első pedig egy nagyon finom zöldségleves volt...

Hozzávalók a mexikói csípős csirkemellhez:
- 1 kg csirkemell
- 2 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál étolaj
- 1 mokkáskanál chilipor
- 1 doboz morzsolt kukorica konzerv
- 1 doboz vörösbab konzerv
- 2 evőkanál ketchup
- 1 mokkáskanál szárított kakukkfű
- konyhasó
- őrölt bors

Mexikói csípős csirkemell elkészítése:
A csirkemellfilét megmossuk, majd csíkokra vágjuk. A vöröshagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk, és serpenyőben forró olajon megpirítjuk. Rátesszük a húst, felöntjük egy kevés vízzel (kb. 1,5-2 dl), majd a chiliporral, sóval, borssal megszórjuk és nagyjából 10 percig pároljuk. Ezt követően belekeverjük a leöblített kukoricát és babot, ketchuppal és kakukkfűvel ízesítjük, és 10 percig főzzük fedő alatt, hogy ne párologjon el róla az összes lé. Párolt rizzsel kínáljuk. A recept egy 2009-es Kiskegyed Konyhájából való, és mindennel együtt megközelítőleg 40 perc alatt megvan.

Mindenkinek jó étvágyat ehhez az isteni finomsághoz. :-)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Google+ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...