Imádjuk a csirkemellet, imádjuk a babot, és természetesen imádjuk a kukoricát is, így imádjuk ezt a finom mexikói csípős csirkét is. Sőt, most már szinte bármit imádunk, ami meleg étel, ami főtt étel, mert az elmúlt hónapban nem túl sok ilyenhez volt szerencsénk.
A társasházban ugyanis, ahol lakunk, a gázvezeték-hálózatelöregedése miatt elzárta a gázt a Főgáz
(ezúton is köszönjük, hogy ezt még a fűtési szezon vége előtt tette két héttel, mert így egy hat hónapos csöppséggel kellemesen érezhettük magunkat a néha alig 16-17 fokos lakásban), és csak akkor volt hajlandó újra megnyitni, amikor kicserélték a házban az összes gázcsövet. Mivel a házban mindenhol gázról ment a fűtés, a tűzhely és a meleg víz is, a 33 gáz nélkül töltött nap egy kissé megviselte a lakókat, köztük minket is. Ugyan sikerült beszereznünk egy indukciós főzőlapot, de azon nem olyan egyszerű a főzőcskézés, meg hát nem is jó rá mindenfajta edény, így csak egyszerűbb ételeket ettünk, valamint sok-sok szendvicset. Amikor végre újra lett gáz, már nagyon kellett valami finom, valami egyszerű, valami főtt! Az én drágám ezt a finomságot készítette második fogásnak. Az első pedig egy nagyon finom
zöldségleves volt...
Hozzávalók a mexikói csípős csirkemellhez:
-
1 kg csirkemell
-
2 fej vöröshagyma
-
2 evőkanál étolaj
-
1 mokkáskanál chilipor
-
1 doboz morzsolt kukorica konzerv
-
1 doboz vörösbab konzerv
-
2 evőkanál ketchup
-
1 mokkáskanál szárított kakukkfű
-
konyhasó
-
őrölt bors
Mexikói csípős csirkemell elkészítése:
A csirkemellfilét megmossuk, majd csíkokra vágjuk. A vöröshagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk, és serpenyőben forró olajon megpirítjuk. Rátesszük a húst, felöntjük egy kevés vízzel (kb. 1,5-2 dl), majd a chiliporral, sóval, borssal megszórjuk és nagyjából 10 percig pároljuk. Ezt követően belekeverjük a leöblített kukoricát és babot, ketchuppal és kakukkfűvel ízesítjük, és 10 percig főzzük fedő alatt, hogy ne párologjon el róla az összes lé. Párolt rizzsel kínáljuk. A recept egy 2009-es Kiskegyed Konyhájából való, és mindennel együtt megközelítőleg 40 perc alatt megvan.
Mindenkinek jó étvágyat ehhez az isteni finomsághoz. :-)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése