2014. szeptember 20., szombat

Boci szelet, boci süti – tarka, túrós finomság

Vendéget vártunk, de annyira elszaladt az idő a takarítással, és a főzéssel, hogy mire befejeztük, teljesen fáradtan rogytam le a fotelbe. Egy pillanatig nyugton is voltam. De nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy sütni kellene valamit, hiszen mégiscsak vendéget várunk! Az interneten bóklászva kis idő után ráakadtam erre a sütire, immár sokadjára. Eddig - valamiért - mindig kikerültem, de ma erre esett a választásom. S hogy ez mennyire jó ötlet volt!



Tényleg pillanatok alatt össze lehet állítani, és egy hihetetlenül finom, omlós, édes sütemény lett a végeredmény, ami pillanatok alatt elfogyott. Állhattam neki egy újabb adag megsütésének. Kell ettől jobb ajánlólevél?

Hozzávalók a boci szelet tésztájához:
- 15 evőkanál liszt
- 11 evőkanál cukor
- 11 evőkanál olaj
- 1 db tojás
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál kakaópor
- 2,5 dl tej

Hozzávalók a boci szelet foltjaihoz:
- 25 dkg túró
- 1 db citrom reszelt héja
- 5 evőkanál cukor
- 1 evőkanál búzadara
- 1 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor



Boci szelet elkészítése:
A lisztet, a cukrot, a tojást, az olajat, a kakaót, és szódabikarbónát egy tálba összeöntjük, majd a tejet apránként hozzáöntve csomómentesen összekeverjük. A túrót, a citrom reszelt héját, a cukrot, a búzadarát, és a tojást egy másik tálba tesszük, és ezt is jól összekeverjük. Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, és beleöntjük a kakaós tésztát, amit könnyedén elsimítunk benne, aztán egy kanállal kis kupacokban beletesszük a túrós tésztát is. Előmelegítjük a sütőt, és 180-200 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük (fogpiszkálót beleszúrva ellenőrizhetjük, ha nem tapad rá a tészta, akkor jó). Sütés közben a sütő ajtaját ne nyitogassuk. Ha megsült, zárjuk el a hőt, és várjunk vele 10 percet, míg kivesszük a sütőből. Jó nassolást!
Recept forrása: Ami a konyhámból kikerül

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Google+ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...