2015. május 18., hétfő

Eperleves hidegen – frissítő gyümölcsleves

Ki kell használni, hogy itt a tavasz és a nyár, ezerféle íz és illat kelleti magát a piaci asztalokon, hogy még véletlenül se térjünk haza üres kézzel. Mi tavaly szedd magad akció keretén belül jutottunk hozzá nagyon (ami idén is lesz: Szedd magad eper akciók - 2015) jutányos áron a gyönyörű, finom eperszemekhez, amiből jutott még a fagyasztóba is (az eperlekvár főzése után).



Ezért ez a mostani eperleves még a fagyasztóban található tavalyi eperből készült, de ugyanígy kell eljárni friss eprekkel is. Könnyű, gyors, és hűsítő.

Hozzávalók a hideg eperleveshez:
- 50 dkg eper (lehet fagyasztott is)
- ízlés szerint cukor (nekem 5 kanál biztosan belement)
- egy kicsike fahéj
- fél citrom héja
- fél citrom leve (opcionális, nekem nem kellett)
- 1,5 dl tejszín
- 1 evőkanál eper pudingpor
- 1,2 l víz

Hideg eperleves elkészítése:
A vízbe beletesszük az epret, a cukrot és a fahéjat, és forrástól számított öt percig főzzük, hozzáadjuk a citrom héját, majd kis lángon hagyjuk addig, amíg gyorsan el nem készítjük a pudingos tejszínt. Egy edénybe beleöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a pudingport, elkeverjük, a levesből merünk rá egy merőkanállal, összekeverjük azzal is, aztán az egészet belezuttyantjuk a levesbe, és kicsit összefőzzük (1-2 perc) kavarás mellett. Elzárjuk a gázt alatta, botmixerrel pépesítjük az egészet, hagyjuk hűlni, később pedig hűtőben lehűtjük. Hidegen, tejszínrózsával díszítve tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk! :-)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Google+ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...