2016. augusztus 19., péntek

Csirkemelles rakottas gombával, paradicsommal és dupla sajttal

Ma valami újra vágytunk, úgyhogy kipróbáltuk ezt a receptet. Úgy gondoltam, hogy amiben paradicsom, paprika, gomba, csirkemell, és sok-sok sajt van, az csak jó lehet. Nem is okozott csalódást. Igaz, én nem ettem belőle túl sokat, mert nem nagyon maradt.



A férjem és a fiam egymás után szedték az adagokat. Mondjuk érthető, mindketten nagyon szeretik a tésztát. Megeszik ők a krumplit és a rizset is, csak mégis... az nem tészta. :-) Ha úgy vesszük, ez még szerencse is, mert a tésztás ételek viszonylag hamar elkészülnek. Ez az étel sem került sok időbe. Próbáld ki Te is. :-)

Hozzávalók:
- 40 dkg makaróni
- 60 dkg csirkemell
- 50 dkg paradicsom
- 20 dkg gomba
- 10 dkg mozzarella sajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 2 db paprika
- 1 közepes fej hagyma - vagy 1-2 teáskanál házi vöröshagymakrém
- 3 gerezd fokhagyma - vagy 1 teáskanál házi fokhagymakrém
- 10-12 bazsalikomlevél
- étolaj
- konyhasó
- bors
- pizza fűszerkeverék

Elkészítés:
A paradicsomokat paradicsompasszírozón átpasszírozzuk (vagy forró vízbe dobjuk úgy, hogy előtte kicsit bemetsszük a csumájánál kereszt alakban - egy-két perc után kivesszük, lehámozzuk a héját, és péppé turmixoljuk).
A gombát felszeleteljük, a paprikát felkockázzuk. A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát fokhagymaprésen átnyomjuk.
A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, és pizza fűszerkeverékkel megszórjuk. Pár csepp olajon fehéredésig sütjük, aztán fedő alatt egy kicsit főzzük, majd lesütjük, hogy kapjon egy kis színt.
A hagymákat a paradicsommal, sóval, borssal, és a felaprított bazsalikommal pár percig főzzük, mikor rotyog, hozzáadjuk a gombát, majd öt perc múlva a paprikakockákat is. Fedő alatt puhára főzzük (nem kell neki sok idő, én kb. 10-15 percig hagytam).
Mindeközben odatesszük a vizet forrni. Sózzuk. Ha felforrt, kifőzzük a tésztát. A leszűrt tésztát egy kiolajozott hőálló tál aljára simítjuk.
Ha jó a paradicsomos-paprikás-gombás szósz, beleforgatjuk a megsült csirkemell kockákat is, és pár percig még együtt is főzzük. Majd az egészet rátesszük a tésztaágyra, kicsit megkeverjük vele, és elegyengetjük a tetejét.
A füstölt sajtot, és a mozzarella sajtot lereszeljük, és ezzel szórjuk meg az ételünk tetejét. Forró sütőbe tolva 200 fokon addig sütjük, míg kicsit megpirul a sajt a tetején.

Jó étvágyat hozzá! :-)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Google+ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...