Csirkemelles rakottas gombával, paradicsommal és dupla sajttal

Ma valami újra vágytunk, úgyhogy kipróbáltuk ezt a receptet. Úgy gondoltam, hogy amiben paradicsom, paprika, gomba, csirkemell, és sok-sok sajt van, az csak jó lehet. Nem is okozott csalódást. Igaz, én nem ettem belőle túl sokat, mert nem nagyon maradt. A férjem és a fiam egymás után szedték az adagokat. Mondjuk érthető, mindketten nagyon szeretik a tésztát. Megeszik ők a krumplit és a rizset is, csak mégis... az nem tészta. :-) Ha úgy vesszük, ez még szerencse is, mert a tésztás ételek viszonylag hamar elkészülnek. Ez az étel sem került sok időbe. Próbáld ki Te is. :-) Hozzávalók: - 40 dkg makaróni - 60 dkg csirkemell - 50 dkg paradicsom - 20 dkg gomba - 10 dkg mozzarella sajt - 10 dkg füstölt sajt - 2 db paprika - 1 közepes fej hagyma - vagy 1-2 teáskanál házi vöröshagymakrém - 3 gerezd fokhagyma - vagy 1 teáskanál házi fokhagymakrém - 10-12 bazsalikomlevél - étolaj - konyhasó - bors - pizza fűszerkeverék Elkészítés: A paradicsomokat paradicsompasszírozón
Ma valami újra vágytunk, úgyhogy kipróbáltuk ezt a receptet. Úgy gondoltam, hogy amiben paradicsom, paprika, gomba, csirkemell, és sok-sok sajt van, az csak jó lehet. Nem is okozott csalódást. Igaz, én nem ettem belőle túl sokat, mert nem nagyon maradt.



A férjem és a fiam egymás után szedték az adagokat. Mondjuk érthető, mindketten nagyon szeretik a tésztát. Megeszik ők a krumplit és a rizset is, csak mégis... az nem tészta. :-) Ha úgy vesszük, ez még szerencse is, mert a tésztás ételek viszonylag hamar elkészülnek. Ez az étel sem került sok időbe. Próbáld ki Te is. :-)

Hozzávalók:
- 40 dkg makaróni
- 60 dkg csirkemell
- 50 dkg paradicsom
- 20 dkg gomba
- 10 dkg mozzarella sajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 2 db paprika
- 1 közepes fej hagyma - vagy 1-2 teáskanál házi vöröshagymakrém
- 3 gerezd fokhagyma - vagy 1 teáskanál házi fokhagymakrém
- 10-12 bazsalikomlevél
- étolaj
- konyhasó
- bors
- pizza fűszerkeverék

Elkészítés:
A paradicsomokat paradicsompasszírozón átpasszírozzuk (vagy forró vízbe dobjuk úgy, hogy előtte kicsit bemetsszük a csumájánál kereszt alakban - egy-két perc után kivesszük, lehámozzuk a héját, és péppé turmixoljuk).
A gombát felszeleteljük, a paprikát felkockázzuk. A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát fokhagymaprésen átnyomjuk.
A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, és pizza fűszerkeverékkel megszórjuk. Pár csepp olajon fehéredésig sütjük, aztán fedő alatt egy kicsit főzzük, majd lesütjük, hogy kapjon egy kis színt.
A hagymákat a paradicsommal, sóval, borssal, és a felaprított bazsalikommal pár percig főzzük, mikor rotyog, hozzáadjuk a gombát, majd öt perc múlva a paprikakockákat is. Fedő alatt puhára főzzük (nem kell neki sok idő, én kb. 10-15 percig hagytam).
Mindeközben odatesszük a vizet forrni. Sózzuk. Ha felforrt, kifőzzük a tésztát. A leszűrt tésztát egy kiolajozott hőálló tál aljára simítjuk.
Ha jó a paradicsomos-paprikás-gombás szósz, beleforgatjuk a megsült csirkemell kockákat is, és pár percig még együtt is főzzük. Majd az egészet rátesszük a tésztaágyra, kicsit megkeverjük vele, és elegyengetjük a tetejét.
A füstölt sajtot, és a mozzarella sajtot lereszeljük, és ezzel szórjuk meg az ételünk tetejét. Forró sütőbe tolva 200 fokon addig sütjük, míg kicsit megpirul a sajt a tetején.

Jó étvágyat hozzá! :-)

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013-2023 www.eztfaldfel.hu