Gesztenyés-tejszínhabos finomság - sütés nélkül

Nyár van... iszonyú a forróság, mi pedig kívánunk valami finomat, valami hideget, valami édeset, valami krémeset... valami gesztenyéset! De azt mondja az én drága feleségem - amit teljesen meg is értek -, hogy ebben a nagy melegben semmi kedve beindítani a sütőt, ami még jobban felforrósítaná az amúgy is szaharai hangulatot idéző konyhánk levegőjét. Még szerencse, hogy éppen van kéznél az én drágámnak egy - már többször kipróbált - pont a vágyainknak megfelelő sütés nélküli gesztenyés-tejszínhabos receptje, amit neki is állt elkészíteni. Mindenkinek szívből ajánljuk, mert gyors, mert finom, mert nem túl nehéz a gyomornak, és legfőképp, mert hideg, és ebben a kalahári hőségben pont ez kell az embernek... legalábbis nekünk pont ez kellett! ;-) Hozzávalók a gesztenyés-tejszínhabos finomsághoz: Az alaphoz: - 2 csomag gesztenyemassza - 18 dkg kakaós omlós keksz - 8 dkg vaj - rum vagy rumaroma (opcionális) A krémhez: - 2 csomag vaníliás pudingpor - 8 dl tej - 15 dkg vaj -
Nyár van... iszonyú a forróság, mi pedig kívánunk valami finomat, valami hideget, valami édeset, valami krémeset... valami gesztenyéset! De azt mondja az én drága feleségem - amit teljesen meg is értek -, hogy ebben a nagy melegben semmi kedve beindítani a sütőt, ami még jobban felforrósítaná az amúgy is szaharai hangulatot idéző konyhánk levegőjét. Még szerencse, hogy éppen van kéznél az én drágámnak egy - már többször kipróbált - pont a vágyainknak megfelelő sütés nélküli gesztenyés-tejszínhabos receptje, amit neki is állt elkészíteni.



Mindenkinek szívből ajánljuk, mert gyors, mert finom, mert nem túl nehéz a gyomornak, és legfőképp, mert hideg, és ebben a kalahári hőségben pont ez kell az embernek... legalábbis nekünk pont ez kellett! ;-)

Hozzávalók a gesztenyés-tejszínhabos finomsághoz:
Az alaphoz:
- 2 csomag gesztenyemassza
- 18 dkg kakaós omlós keksz
- 8 dkg vaj
- rum vagy rumaroma (opcionális)

A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 tojás sárgája
- 12-14 darab babapiskóta
- 2 dl kávé

A tetejére:
- 5 dl tejszín
- 2 evőkanál porcukor
- 1 csomag habfixáló
- csokireszelék.

Gesztenyés-tejszínhabos finomság elkészítése:
A kakaós kekszet morzsára daráljuk, és összekeverjük a gesztenyemasszával és a puha vajjal, majd belesimítjuk egy 23 cm-es forma aljába (nekünk ez egy tepsi volt). Ha akarjuk, locsoljuk meg egy kicsi rummal. A 2 csomag pudingport megfőzzük a tejjel és a cukorral, és ha kissé már lehűlt, hozzá keverjük a vajat, és a tojás sárgáját. Addig kevergetjük, míg szépen belesimulnak a krémbe. A krém felét rákenjük a gesztenyés masszára, és a kávéban megforgatott babapiskótákat ráhelyezzük szépen sorban. Ezután a maradék krémmel lefedjük. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük. A tejszínt felverjük, hozzá adjuk a porcukrot, és a habfixálót is, majd a sütink tetejére simítjuk. Ha szeretnénk, csokit reszelhetünk rá.

Ez egy nagyon gyors és finom desszert, amely egészen biztosan sikert fog aratni mindazok körében, akik szeretik a gesztenyés-tejszínhabos finomságokat.

Tipp: biztos mindenkinek megvan a maga módszere a csoki reszelésére, de mi is elárulnánk a mi módszerünket, mivel a bolti csokireszelék nem mindig a legjobb minőség. Az én egyetlenem a hagyományos zöldséghámozóval szokta leforgácsolni a táblás csokit úgy, hogy a tábla élét kaparássza vele. :-) Nagyon szép, egyenletes csokiforgács nyerhető vele, és a bolti csokidarával szemben (ami eléggé hasonlatos - főleg a silányabb minőség - az egér végtermékére) sokkal dekoratívabb. ráadásul mindenki maga választhatja meg a csokit ízlése, pénztárcája, vagy bármilyen egyedi szempont alapján... ;-)

Mindenkinek kellemes nassolgatást kívánunk... :-)

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013-2023 www.eztfaldfel.hu