Mindenkinek szívből ajánljuk, mert gyors, mert finom, mert nem túl nehéz a gyomornak, és legfőképp, mert hideg, és ebben a kalahári hőségben pont ez kell az embernek... legalábbis nekünk pont ez kellett! ;-)
Hozzávalók a gesztenyés-tejszínhabos finomsághoz:
Az alaphoz:
- 2 csomag gesztenyemassza
- 18 dkg kakaós omlós keksz
- 8 dkg vaj
- rum vagy rumaroma (opcionális)
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 tojás sárgája
- 12-14 darab babapiskóta
- 2 dl kávé
A tetejére:
- 5 dl tejszín
- 2 evőkanál porcukor
- 1 csomag habfixáló
- csokireszelék.
Gesztenyés-tejszínhabos finomság elkészítése:
Ez egy nagyon gyors és finom desszert, amely egészen biztosan sikert fog aratni mindazok körében, akik szeretik a gesztenyés-tejszínhabos finomságokat.
Tipp: biztos mindenkinek megvan a maga módszere a csoki reszelésére, de mi is elárulnánk a mi módszerünket, mivel a bolti csokireszelék nem mindig a legjobb minőség. Az én egyetlenem a hagyományos zöldséghámozóval szokta leforgácsolni a táblás csokit úgy, hogy a tábla élét kaparássza vele. :-) Nagyon szép, egyenletes csokiforgács nyerhető vele, és a bolti csokidarával szemben (ami eléggé hasonlatos - főleg a silányabb minőség - az egér végtermékére) sokkal dekoratívabb. ráadásul mindenki maga választhatja meg a csokit ízlése, pénztárcája, vagy bármilyen egyedi szempont alapján... ;-)
Mindenkinek kellemes nassolgatást kívánunk... :-)
Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊
Megjegyzések
Megjegyzés küldése