Baconbe göngyölt csirkemáj

Igaz ugyan, hogy mindenhol azt olvasom róla, ez egy alap recept, de én még sosem készítettem, mivel nem szeretem a májat. De ugye a férjem szereti, és a fiam is szereti, ezért mégiscsak nekiálltam, és elkészítettem. Tényleg nagyon egyszerű, nem igényel nagy tudományt. Hozzávalók a baconbe tekert csirkemájhoz: - 0.5 kg csirkemáj - 1 csomag (100 g) bacon - majoranna Baconbe tekert csirkemáj elkészítése: A csirkemájat megtisztítjuk, egy baconszalonnát kettévágunk, ráhelyezünk egy darab májat, megszórjuk majorannával, és feltekerjük. Mindből ilyen tekercseket készítünk, melyeket azonnal egy kiolajozott hőálló edénybe rendezünk. Közepes lángon sütőben megsütjük. Nekünk kb. fél órát sült az egyik oldala, aztán átforgattam őket, és a másik is sült ugyanennyit. (De lehet, hogy 20-20 perc is elég, talán sütőfüggő.) A fiúk szerint kell majd még készíteni belőle máskor is. :) Jó étvágyat hozzá!
Igaz ugyan, hogy mindenhol azt olvasom róla, ez egy alap recept, de én még sosem készítettem, mivel nem szeretem a májat. De ugye a férjem szereti, és a fiam is szereti, ezért mégiscsak nekiálltam, és elkészítettem. Tényleg nagyon egyszerű, nem igényel nagy tudományt.


Hozzávalók a baconbe tekert csirkemájhoz:
- 0.5 kg csirkemáj
- 1 csomag (100 g) bacon
- majorannaBaconbe tekert csirkemáj elkészítése:
A csirkemájat megtisztítjuk, egy baconszalonnát kettévágunk, ráhelyezünk egy darab májat, megszórjuk majorannával, és feltekerjük. Mindből ilyen tekercseket készítünk, melyeket azonnal egy kiolajozott hőálló edénybe rendezünk. Közepes lángon sütőben megsütjük. Nekünk kb. fél órát sült az egyik oldala, aztán átforgattam őket, és a másik is sült ugyanennyit. (De lehet, hogy 20-20 perc is elég, talán sütőfüggő.)A fiúk szerint kell majd még készíteni belőle máskor is. :)
Jó étvágyat hozzá!

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

  1. Még finomabb, ha a szalonnát megkened mustárral és úgy csomagolod be a májat.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013-2023 www.eztfaldfel.hu