Túrós lapocskák ropogós sajttal

Ritka vendég nálunk a sós finomság, pedig szeretjük elrágcsálni azt is. Most azonban megsütöttem ezt a túrós-sós-sajtos süteményt, mert napok óta ez járt a fejemben. Igaz, nekem elment az egészre két órám, de megérte! Meg különben is, melyik sütivel nincs ennyi munka? Én azt vettem észre, hogy általában ahogy a jó munkához, úgy a jó ennivalókhoz is idő kell. Kevés az olyan étel/sütemény, ami pillanatok alatt összeállítható, és még finom is. Hozzávalók: - 70 dkg liszt - 50 dkg túró - 50 dkg puha vaj - 4 teáskanál só - 15 dkg reszelt trappsita sajt - 1 egész tojás Elkészítés: A lisztet, a túrót, a puha vajat, és a sót összedolgozzuk, és egy órára hűtőszekrénybe tesszük. Aztán kivesszük, és 3-4 cipót formázunk belőle, amiket egyenként 3 milliméter vastagságúra nyújtunk. Derelyevágóval tetszőleges kisebb téglalapokra, vagy kockákra vágjuk a tésztát, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt szép pirosra sütjük.
Ritka vendég nálunk a sós finomság, pedig szeretjük elrágcsálni azt is. Most azonban megsütöttem ezt a túrós-sós-sajtos süteményt, mert napok óta ez járt a fejemben. Igaz, nekem elment az egészre két órám, de megérte! Meg különben is, melyik sütivel nincs ennyi munka?



Én azt vettem észre, hogy általában ahogy a jó munkához, úgy a jó ennivalókhoz is idő kell. Kevés az olyan étel/sütemény, ami pillanatok alatt összeállítható, és még finom is.

Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 50 dkg túró
- 50 dkg puha vaj
- 4 teáskanál só
- 15 dkg reszelt trappsita sajt
- 1 egész tojás

Elkészítés:
A lisztet, a túrót, a puha vajat, és a sót összedolgozzuk, és egy órára hűtőszekrénybe tesszük. Aztán kivesszük, és 3-4 cipót formázunk belőle, amiket egyenként 3 milliméter vastagságúra nyújtunk. Derelyevágóval tetszőleges kisebb téglalapokra, vagy kockákra vágjuk a tésztát, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt szép pirosra sütjük.

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013-2023 www.eztfaldfel.hu