2014. szeptember 23., kedd

Cukkinis-gombás-tejszínes tészta

Mikor a fiunk megszületett, édesanyám természetesen felköltözött hozzánk pár hétre, hogy segítsen a picur, és a házimunka körül. A főzést is átvállalta, amit mi egyáltalán nem bántunk, mert anyukám tud a világon a legfinomabban főzni, és sütni. Ő nem ijed meg a több órás sütés-főzéstől sem, de ha kell valami nagyon gyors, és nagyon finom, azt is pikk-pakk összeállítja úgy, hogy mind a tíz ujjunkat megnyaljuk utána.Ez történt akkor is, amikor ezt az ételt elkészítette, és megkóstoltuk. Azóta a férjemtől legalább hetente egyszer meghallgattam, hogy ezt a cukkinis-gombás tésztát annyira megenné ismét. Engedve a kedves noszogatásnak, íme a recept:

Hozzávalók a cukkinis-gombás-tejszínes tésztához:
- 2-3 darab közepes cukkini
- 0,5 kg csiperke gomba (esetleg egy konzerv gomba)
- 2,5 dl tejszín
- 0,5 kg tészta
- kicsi étolaj
- konyhasó
- őrölt bors
- reszelt trappsita sajt (opcionális)

Cukkinis-gombás-tejszínes tészta elkészítése:
A cukkiniket megmossuk, a végeket levágjuk, ha keményebb a héja, akkor meghámozzuk, majd kockákra vágjuk, és egy kicsi olajon átsütjük. Utána hozzá adjuk a megmosott, felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk. Lefedjük, és hagyjuk megpárolódni. Eközben odatesszük a vizet, sózzuk, ha felforrt, belerakjuk a tésztát, és kifőzzük.

Ha puhára párolódott a cukkini és a gomba, akkor ráöntjük a tejszínt, és felforraljuk. Végül összeöntjük a leszűrt tésztával, és már tálalhatjuk is a gyors és nagyon finom ételt. A tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Google+ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...