2015. május 19., kedd

Sajtmártásos csirkeragu zamatos házi birsalmaborral

Az egyik receptújságban találtam ezt a receptet pár évvel ezelőtt, és eltettem, hátha egyszer megfőzöm. Ez a pillanat most jött el. Egy nagyon finom, viszonylag gyorsan elkészíthető, kiadós étel lett belőle, ami nagyon ízlett az egész családnak. A másfél éves fiúnk úgy ette (gombát kiszedtük neki belőle), hogy nem győztük neki - a férjemmel felváltva - lapátolni a szájába. Szóval csak ajánlani tudom mindenkinek!



Hozzávalók a sajtmártásos csirkeraguhoz:
- 50 dkg orsótészta (vagy szélesmetélt, vagy szarvacska)
- 50 dkg csirkemell
- 30 dkg csiperke gomba
- 2-3 evőkanál olívaolaj
- konyhasó
- őrölt bors
- 2 dl zamatos fehérbor (nálunk házi fűszeres birsalmabor)
- 1 evőkanál sűrített paradicsom (paradicsompüré)
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg reszelt, intenzívebb ízű sajt
- 2,5 dl sűrű főzőtejszín
- friss vagy szárított kakukkfű

Sajtmártásos csirkeragu elkészítése:
A tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, és a serpenyőben megforrósított olajon fehéredésig sütjük. Utána rátesszük a csíkokra vágott gombát, és pár percig tovább sütjük. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a zamatos fehérborral (ami nálunk ezúttal a 2013-ban készített házi fűszeres birsalmaborunkból lett hozzáadva), hozzá adjuk a sűrített paradicsomot, és a zúzott fokhagymát. Kis lángon, lefedve főzzük addig, míg a hús jó nem lesz.

A főzőtejszínt 1 deciliter vízzel simára keverjük, és a csirkéhez adjuk a reszelt sajttal együtt. Kevergetve főzzük, míg a sajt elolvad benne, és szép sima mártás lesz. Ha kell, még sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük, és a kifőtt tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá! :-)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Google+ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...