Csirkemell sajtmártással, spagettiágyon

Szeretjük a csirkemellet, a spagettit, és persze hogy a sajtot is. Ezt a receptet még valamikor régen, egy receptbeküldő újságból vágtam ki, de valahogy sosem került sor az elkészítésére. Egészen idáig. Ma valami gyorsat, laktatót, finomat szerettünk volna, és pont ott hűsölt a hűtőszekrény polcán - a negyed kilónyi trappista sajt mellett - egy fél kiló csirkemell is. Ekkor ugrott be, hogy mintha a múltkor találkoztam volna a receptes mappámban valamivel, amihez pont ezek kellenek... Fellapozva hamar meg is találtam, majd döntöttem, hogy ez lesz ma az ebéd. El is készítettük, majd amikor megkóstoltuk, azon gondolkodtunk, miért is nem készítettük ezt el korábban? Annyira finom, hogy arra nincsenek szavak... csak ajánlani tudom mindenkinek az elkészítését. Csirkemell sajtmártással, spagettiágyon hozzávalói: - 50 dkg filézett csirkemell - 25 dkg spagetti tészta - 1 doboz kukoricakonzerv - kevés étolaj - konyhasó - őrölt bors - házi ételízesítő - 10 dkg reszelt trappista sa
Szeretjük a csirkemellet, a spagettit, és persze hogy a sajtot is. Ezt a receptet még valamikor régen, egy receptbeküldő újságból vágtam ki, de valahogy sosem került sor az elkészítésére. Egészen idáig. Ma valami gyorsat, laktatót, finomat szerettünk volna, és pont ott hűsölt a hűtőszekrény polcán - a negyed kilónyi trappista sajt mellett - egy fél kiló csirkemell is. Ekkor ugrott be, hogy mintha a múltkor találkoztam volna a receptes mappámban valamivel, amihez pont ezek kellenek...



Fellapozva hamar meg is találtam, majd döntöttem, hogy ez lesz ma az ebéd. El is készítettük, majd amikor megkóstoltuk, azon gondolkodtunk, miért is nem készítettük ezt el korábban? Annyira finom, hogy arra nincsenek szavak... csak ajánlani tudom mindenkinek az elkészítését.

Csirkemell sajtmártással, spagettiágyon hozzávalói:
- 50 dkg filézett csirkemell
- 25 dkg spagetti tészta
- 1 doboz kukoricakonzerv
- kevés étolaj
- konyhasó
- őrölt bors
- házi ételízesítő
- 10 dkg reszelt trappista sajt a tetejére

A sajtmártás hozzávalói:
- 4 dkg margarin
- 4 csapott evőkanál liszt
- 6 dl tej
- őrölt szerecsendió
- konyhasó
- 10 dkg reszelt trappista sajt

A csirkemellet kis kockákra vágjuk, és kevés olajon fehéredésig sütjük, aztán annyi vizet öntünk alá, amennyi a húst éppen ellepi.Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, majd puhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a kukoricakonzervet, és pár percig még együtt pároljuk. Olajos, sós vízben kifőzzük a spagettitésztát, és leszűrjük. 4 dkg margarint felolvasztunk, beleteszünk 4 csapott evőkanál lisztet, és pár percig lassú tűzön kevergetjük. Felöntjük 6 dl tejjel, ízesítjük sóval, őrölt szerecsendióval. Ha besűrűsödött, belekeverünk 10 dkg reszelt sajtot. Ezt a sajtmártást ráöntjük a kukoricás húsra, és összekeverjük. Egy kb. 35*27 cm-es tepsi alján elsimítjuk a spagettit, a sajtmártásos húst rákanalazzuk, hogy mindenütt befedje, reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, és sütőben ráolvasztjuk.



Jó étvágyat kívánunk ehhez a mennyi finomsághoz! :-)

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

  1. Válaszok
    1. Köszönjük szépen! :)
      De nem csak jól néz ki, nagyon finom is! ;)

      Törlés
  2. Biztosan finom lehet, tetszik a recept, de szerintem margarin helyett a vaj finomabb, és 10 dkg sajt kevés lehet, hogy még a tetejére is jusson.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A receptben 2*10 dkg sajt szerepel. Egyszer 10 dkg a sajtmártáshoz, és egyszer 10 dkg a tetejére. :-)

      Törlés
  3. Én is elkészítettem, mai és holnapi ebédünk lett. Igaz én csavart csőtésztával csináltam, ez volt itthon. Nagyon finom lett, kicsit barnább a tetején a trappista sajt, de szerencsére nem lett keserű.
    Köszönöm szépen a receptet. IDA

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megpróbálom a hét végén, köszönöm előre is az ötletet és a részletes receptet...M.

      Törlés
    2. Mielőtt sütőbe teszem, összekeverem az egészet, tetejére a reszelt sajt! Próbáljátok ki így is! Isteni!!!

      Törlés
  4. Finom és egyszerű étel. Hamar elkèszül. Gyerekek is imádták. Köszönöm a receptet.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013-2023 www.eztfaldfel.hu