Fűszeres sült karaj párolt zöldséggel és szalmakrumplival

Eredetileg a mai napra natúr szelet volt tervezve, de mivel a gyerekek eléggé nyűgösek voltak, nem volt kedvünk a natúrszelettel vacakolni. A karaj azonban már félig ki volt olvasztva, így az biztos volt, hogy abból kell valamit készíteni. Rövid gondolkodás után úgy döntöttem, hogy felszeletelem, és kevéske fűszerrel lesütöm, majd amíg az sül, az én drága feleségem készít hozzá párolt zöldséget és hasábburgonyát... Így is történt, és az eredmény egy viszonylag gyors, de mégis finom és tartalmas ebéd lett. Bátran merem ajánlani mindenkinek. Nekünk nagyon bejött! ;-) Hozzávalók a sült karajhoz: - 0.5 kg sertéskaraj - 5-6 gerezd fokhagyma (vagy házi fokhagymakrém ) - 4-5 mokkáskanál házi ételízesítő - 1 mokkáskanál házi vöröshagymakrém - csipetnyi morzsolt oregánó - csipetnyi őrölt kömény - őrölt bors - konyhasó - 1 evőkanál étolaj Hozzávalók a köretekhez: A köret tekintetében, mi gyorsfagyasztott hasábburgonyát, és 1 kg gyorsfagyasztott mexikói zöldségkeveréket haszn
Eredetileg a mai napra natúr szelet volt tervezve, de mivel a gyerekek eléggé nyűgösek voltak, nem volt kedvünk a natúrszelettel vacakolni. A karaj azonban már félig ki volt olvasztva, így az biztos volt, hogy abból kell valamit készíteni. Rövid gondolkodás után úgy döntöttem, hogy felszeletelem, és kevéske fűszerrel lesütöm, majd amíg az sül, az én drága feleségem készít hozzá párolt zöldséget és hasábburgonyát...



Így is történt, és az eredmény egy viszonylag gyors, de mégis finom és tartalmas ebéd lett. Bátran merem ajánlani mindenkinek. Nekünk nagyon bejött! ;-)

Hozzávalók a sült karajhoz:
- 0.5 kg sertéskaraj
- 5-6 gerezd fokhagyma (vagy házi fokhagymakrém)
- 4-5 mokkáskanál házi ételízesítő
- 1 mokkáskanál házi vöröshagymakrém
- csipetnyi morzsolt oregánó
- csipetnyi őrölt kömény
- őrölt bors
- konyhasó
- 1 evőkanál étolaj

Hozzávalók a köretekhez:
A köret tekintetében, mi gyorsfagyasztott hasábburgonyát, és 1 kg gyorsfagyasztott mexikói zöldségkeveréket használtunk, de természetesen készülhet friss zöldségekből, és általunk összevágott burgonyából is, de nekünk erre most a két kicsi lurkó mellett nem volt időnk. :)

Elkészítés:
A sült karaj elkészítése: A karajjal kezdjük, mert az fog tovább tartani. A karajt szeleteljük nagyjából fél centi vastag szeletekre, majd sózzuk, be, és tegyük egy tányérra. Ezt követően vegyünk elő egy sütőtálat, egy evőkanál olajat folyassunk benne körbe, majd az előzőleg megtisztított fokhagyma gerezdeket szeletekre vágva szórjuk szét a sütőtál alján. Erre fektessük rá szépen sorban a karaj szeleteket. Ha sok lett, akkor lehetnek kicsit fedésben is. Borsozzuk meg, majd szórjuk meg egy kevéske őrölt köménnyel. A vöröshagymakrémet is tegyük bele, majd szórjuk meg a tetejét egy kis oregánóval. A tetejére szórjuk házi ételízesítőt, majd öntsünk alá 1.5 dl vizet. Alufóliával fedjük le, és 180 fokos sütőben süssük egy órát, majd az alufóliát levéve róla, ha megpuhult a hús, akkor fólia nélkül tegyük vissza, és süssük pirosra (nagyjából 20-30 perc)

A párolt zöldség elkészítése: 1 kg fagyasztott zöldséget egy kevés olajjal (vagy vajjal) beleteszünk egy mélyebb serpenyőbe, Egy kevés vizet adunk hozzá, picit sózzuk, esetleg borsozzuk, ízesítjük tetszés szerint (mi csak egy kis morzsolt petrezselyem levelet tettünk hozzá, az kiemeli a zöldségek ízét), és fedővel letakarjuk. Hagyjuk megpárolódni a zöldséget. Néha megkeverjük.

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013-2023 www.eztfaldfel.hu