Krumpliágyon sült fűszeres csirke – tepsis krumpli csirkével

Ezt a receptet egy receptküldős újságban találtam, és rögtön megtetszett, mert imádom a csirkemellet, a férjem pedig a csirkecombot. A krumplit mindketten szeretjük, főleg ilyenkor, amikor itt az új burgonya szezonja. Azonban, mivel mindenkinek más a szájíze, mi egy kicsit módosítottuk az eredeti recept fűszerezését. :-) A végeredmény egy igazi finomság lett. Itt jegyezném meg, hogy az alapja a dolognak eleve meghatározza az ízeket. Ha valakinek ismerős a tepsis krumpli (krumpli, hagyma, szalonna) , akkor az rögtön észreveszi, hogy tulajdonképpen ez is az, kicsit felturbózva. A végeredmény pedig egy nagyon, de tényleg nagyon finom, ínycsiklandó étel, amihez garantáltan nem kell első fogás, mert annyira laktató. Egy kis savanyúság persze jól jön hozzá... ;-) Hozzávalók a krumpliágyon sült fűszeres csirkéhez: - 3 egész csirkecomb - 0,5 kg csirkemell filé - 1,5 kg burgonya - 2 nagy fej vöröshagyma - konyhasó - őrölt bors - 1 dl étolajolaj - 40 dkg füstölt kenyérszalonna
Ezt a receptet egy receptküldős újságban találtam, és rögtön megtetszett, mert imádom a csirkemellet, a férjem pedig a csirkecombot. A krumplit mindketten szeretjük, főleg ilyenkor, amikor itt az új burgonya szezonja. Azonban, mivel mindenkinek más a szájíze, mi egy kicsit módosítottuk az eredeti recept fűszerezését. :-) A végeredmény egy igazi finomság lett. Itt jegyezném meg, hogy az alapja a dolognak eleve meghatározza az ízeket. Ha valakinek ismerős a tepsis krumpli (krumpli, hagyma, szalonna), akkor az rögtön észreveszi, hogy tulajdonképpen ez is az, kicsit felturbózva.



A végeredmény pedig egy nagyon, de tényleg nagyon finom, ínycsiklandó étel, amihez garantáltan nem kell első fogás, mert annyira laktató. Egy kis savanyúság persze jól jön hozzá... ;-)

Hozzávalók a krumpliágyon sült fűszeres csirkéhez:
- 3 egész csirkecomb
- 0,5 kg csirkemell filé
- 1,5 kg burgonya
- 2 nagy fej vöröshagyma
- konyhasó
- őrölt bors
- 1 dl étolajolaj
- 40 dkg füstölt kenyérszalonna



Hozzávalók a fűszersóhoz fűszerkeverékhez:
- 1 mokkáskanál petrezselyem
- 1 mokkáskanál majoránna
- 1 mokkáskanál konyhasó
- 1 mokkáskanál szemes bors
- 1/2 mokkáskanál rozmaring
- 1/2 mokkáskanál kakukkfű
- 1/2 mokkáskanál őrölt chili paprika
- 1/2 mokkáskanál fokhagyma granulátum

Meghámozzuk a burgonyát, karikákra vágjuk, és egy kiolajozott tepsi aljára tesszük. Sózzuk, borsozzuk. Megpucoljuk a hagymát, karikákra szeleteljük, és a krumpli tetejére halmozzuk. Erre szépen rápakoljuk a húsokat. A fűszereket mozsárba tesszük, és porrá zúzzuk, majd az előkészített étel tetején egyenletesen elosztva beszórjuk.



Az olajat alá öntjük, és a tepsit letakarjuk egy alufóliával, majd előmelegített sütőben megsütjük. Ha a hús már puha, levesszük a fóliát (ez kb. egy óra sütés után történik), és rátesszük az ujjnyi szeletekre vágott, bevagdosott szalonnát, s ezzel még körülbelül fél óráig sütjük.

Jó étvágyat kívánunk! :-)

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

  1. Ez mennyei, gasztronómiai orgazmus! :))
    A téli változat oldalassal, savanyú káposztával alábélelve!
    Köszi a megosztást!

    VálaszTörlés
  2. Kimaradt a receptből a hús

    VálaszTörlés
  3. Igen. Beletesszük a krumplit és a hagymát, majd letakarjuk fóliával. Aztán várjuk, hogy a hús megpuhuljon :)
    Nade viccet félretéve, a leírás apró hiányosságától eltekintve nagyon jó recept, holnap ki is próbálom.

    VálaszTörlés
  4. Szaftos csirke fűszerkeverékkel csináltam meg. Így is nagyon finom volt! Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen. Örülök, hogy bejött a recept. :-)

      Törlés

Megjegyzés küldése

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013-2023 www.eztfaldfel.hu