Ezt a receptet egy receptküldős újságban találtam, és rögtön megtetszett, mert imádom a csirkemellet, a férjem pedig a csirkecombot. A krumplit mindketten szeretjük, főleg ilyenkor, amikor itt az új burgonya szezonja. Azonban, mivel mindenkinek más a szájíze, mi egy kicsit módosítottuk az eredeti recept fűszerezését. :-) A végeredmény egy igazi finomság lett. Itt jegyezném meg, hogy az alapja a dolognak eleve meghatározza az ízeket. Ha valakinek ismerős a tepsis krumpli (krumpli, hagyma, szalonna) , akkor az rögtön észreveszi, hogy tulajdonképpen ez is az, kicsit felturbózva. A végeredmény pedig egy nagyon, de tényleg nagyon finom, ínycsiklandó étel, amihez garantáltan nem kell első fogás, mert annyira laktató. Egy kis savanyúság persze jól jön hozzá... ;-) Hozzávalók a krumpliágyon sült fűszeres csirkéhez: - 3 egész csirkecomb - 0,5 kg csirkemell filé - 1,5 kg burgonya - 2 nagy fej vöröshagyma - konyhasó - őrölt bors - 1 dl étolajolaj - 40 dkg füstölt kenyérszalonna
Ezt a receptet egy receptküldős újságban találtam, és rögtön megtetszett, mert imádom a csirkemellet, a férjem pedig a csirkecombot. A krumplit mindketten szeretjük, főleg ilyenkor, amikor itt az új burgonya szezonja. Azonban, mivel mindenkinek más a szájíze, mi egy kicsit módosítottuk az eredeti recept fűszerezését. :-) A végeredmény egy igazi finomság lett. Itt jegyezném meg, hogy az alapja a dolognak eleve meghatározza az ízeket. Ha valakinek ismerős a tepsis krumpli (krumpli, hagyma, szalonna), akkor az rögtön észreveszi, hogy tulajdonképpen ez is az, kicsit felturbózva.
A végeredmény pedig egy nagyon, de tényleg nagyon finom, ínycsiklandó étel, amihez garantáltan nem kell első fogás, mert annyira laktató. Egy kis savanyúság persze jól jön hozzá... ;-)
A végeredmény pedig egy nagyon, de tényleg nagyon finom, ínycsiklandó étel, amihez garantáltan nem kell első fogás, mert annyira laktató. Egy kis savanyúság persze jól jön hozzá... ;-)
Hozzávalók a krumpliágyon sült fűszeres csirkéhez:
- 3 egész csirkecomb
- 0,5 kg csirkemell filé
- 1,5 kg burgonya
- 2 nagy fej vöröshagyma
- konyhasó
- őrölt bors
- 1 dl étolajolaj
- 40 dkg füstölt kenyérszalonna
Hozzávalók a fűszersóhoz fűszerkeverékhez:
- 1 mokkáskanál petrezselyem
- 1 mokkáskanál majoránna
- 1 mokkáskanál konyhasó
- 1 mokkáskanál szemes bors
- 1/2 mokkáskanál rozmaring
- 1/2 mokkáskanál kakukkfű
- 1/2 mokkáskanál őrölt chili paprika
- 1/2 mokkáskanál fokhagyma granulátum
Meghámozzuk a burgonyát, karikákra vágjuk, és egy kiolajozott tepsi aljára tesszük. Sózzuk, borsozzuk. Megpucoljuk a hagymát, karikákra szeleteljük, és a krumpli tetejére halmozzuk. Erre szépen rápakoljuk a húsokat. A fűszereket mozsárba tesszük, és porrá zúzzuk, majd az előkészített étel tetején egyenletesen elosztva beszórjuk.
Az olajat alá öntjük, és a tepsit letakarjuk egy alufóliával, majd előmelegített sütőben megsütjük. Ha a hús már puha, levesszük a fóliát (ez kb. egy óra sütés után történik), és rátesszük az ujjnyi szeletekre vágott, bevagdosott szalonnát, s ezzel még körülbelül fél óráig sütjük.
Jó étvágyat kívánunk! :-)
Ez mennyei, gasztronómiai orgazmus! :))
VálaszTörlésA téli változat oldalassal, savanyú káposztával alábélelve!
Köszi a megosztást!
A téli változat is nagyon finom!
TörlésKedves Mária!
TörlésKöszönjük szépen az elismerést! :-)
Kimaradt a receptből a hús
VálaszTörlés... de legalább a hozzávalóknál ott volt. :) Pótoltam.
TörlésIgen. Beletesszük a krumplit és a hagymát, majd letakarjuk fóliával. Aztán várjuk, hogy a hús megpuhuljon :)
VálaszTörlésNade viccet félretéve, a leírás apró hiányosságától eltekintve nagyon jó recept, holnap ki is próbálom.
Köszönjük. :) A hiányosságot pedig pótoltam. :)
TörlésSzaftos csirke fűszerkeverékkel csináltam meg. Így is nagyon finom volt! Köszönöm a receptet!
VálaszTörlésNagyon szívesen. Örülök, hogy bejött a recept. :-)
Törlés