Linzerkarika

A linzerkarika elmaradhatatlan része a karácsonynak. Mi is nekiálltunk nagy lelkesedéssel, aminek eredményeképpen sok-sok apró sütink lett, úgymint Mikulás-csizma ischler , és mézeskalács . Ha tudjuk, készítsük el pár nappal korábban, mert a dobozban való állás jót tesz neki. A hozzávalók mennyiségéből látszik, hogy szép mennyiség lesz belőle - nem is volt kedvem kézzel összegyúrni, rábíztam a Klarstein robotgépemre , ami pillanatok alatt összegyúrta helyettem. Komolyan mondom, élvezet volt nézni, hogy "ő" dolgozik, és nem én. :-) Hozzávalók a linzerkarikához: - 30 dkg porcukor - 60 dkg margarin - 1 kg liszt - 2 tojás sárgája - késhegynyi konyhasó - késhegynyi fahéj - házi baracklekvár - 10 dkg darált dió - két tojás fehérje Linzerkarika elkészítése: A porcukrot, margarint, lisztet, tojások sárgáját, sót, és a fahéjat összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, aztán két órára hűtőszekrénybe tesszük. Az idő leteltével előszedjük, vékonyra kinyújtjuk, és kör alak...
A linzerkarika elmaradhatatlan része a karácsonynak. Mi is nekiálltunk nagy lelkesedéssel, aminek eredményeképpen sok-sok apró sütink lett, úgymint Mikulás-csizma ischler, és mézeskalács. Ha tudjuk, készítsük el pár nappal korábban, mert a dobozban való állás jót tesz neki.



A hozzávalók mennyiségéből látszik, hogy szép mennyiség lesz belőle - nem is volt kedvem kézzel összegyúrni, rábíztam a Klarstein robotgépemre, ami pillanatok alatt összegyúrta helyettem. Komolyan mondom, élvezet volt nézni, hogy "ő" dolgozik, és nem én. :-)

Hozzávalók a linzerkarikához:
- 30 dkg porcukor
- 60 dkg margarin
- 1 kg liszt
- 2 tojás sárgája
- késhegynyi konyhasó
- késhegynyi fahéj
- házi baracklekvár
- 10 dkg darált dió
- két tojás fehérje

Linzerkarika elkészítése:
A porcukrot, margarint, lisztet, tojások sárgáját, sót, és a fahéjat összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, aztán két órára hűtőszekrénybe tesszük. Az idő leteltével előszedjük, vékonyra kinyújtjuk, és kör alakú, cikk-cakkos formával kiszaggatjuk a tésztát úgy, hogy a formák fele középen lyukas legyen. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, a lyukas tésztákat lekenjük tojásfehérjével (előtte egy kicsit verjük fel villával), aztán szórjunk rá darált diót. Így süssük ki őket 10-15 perc alatt. Amikor kihűltek, egy sima és egy lyukas tésztalap közé kenjünk lekvárt (a mi esetünkben ez saját készítésű házi sárgabaracklekvár volt), és ragasszuk össze. Dobozba téve sokáig eláll, és istenien puha marad. :-)

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013- www.eztfaldfel.hu