Mostanában ha szóba került a sütikészítés 🍪, a családom nagyon hamar, és egyöntetűen döntött róla, ami hónapok óta nem igazán lehetett más, csak puncskocka, vagy csokis-almás muffin, esetleg diós-csokis keksz. Nagyon rácuppantak ezekre a süteményekre. 💚 😄 Éppen ezért már meg sem kérdeztem őket, hogy milyen sütit szeretnének, mert én akartam valami mást végre, és tudtam, hogy tetszeni fog nekik!
Pláne amikor megtudták a gyerekeim (5, 7, és 9 évesek), hogy én csak összerakom a tésztát, aztán övék a terep, gyúrhatják a golyókat, készíthetik a mélyedéseket, én csak megtöltöm azokat különböző lekvárokkal. A gyerekek a következő lekvárokat szavazták meg, amikkel készült a süti: őszibarack 🍑, sárgabarack , és ribizli-málna. Imádták minden pillanatát! 😍 Aztán alig várták, hogy kisüljön, és mit ad Isten? Azon melegében megettük az összeset, egy morzsa sem maradt másnapra. A tanulság az, hogy legközelebb duplázni kell az adagot. 😎
Hozzávalók a lekváros kekszhez:
- 15 dkg margarin
- 40 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 2 tojás
- lekvár
A lekváros keksz elkészítése:
A puha margarint, porcukrot, lisztet és tojásokat homogén tésztává keverjük a robotgéppel. Formázható tésztát kell kapnunk. Ha túl lágy, lisztet adhatunk még hozzá. Ha túl morzsás, akkor pedig 1-2 evőkanál vízzel lazíthatjuk.
A tésztából diónyi golyókat formázunk, melyet sütőpapírral bélelt tepsire teszünk, és az ujjunkkal mélyedést készítünk a golyóba. A mélyedéseket megtöltjük ízlésünk szerinti lekvárral, majd 160 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük a süteményt.
Mindenkinek kellemes lekváros keksz készítést kívánunk. 😊
Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊
Megjegyzések
Megjegyzés küldése