édes sütemény , kevert süti , kókusz , körte , vanília ,

Körtés-vaníliás kevert sütemény

Az utóbbi napok nagyon eseménydúsan telltek. A legkisebbünk középső csoportos óvodás lett 💚, a középső gyermekünk immár másodikos általános iskolás 💜, és a legnagyobb megkezdte az általános negyedik osztályát. 💙 Rohan az idő. ⌚ Közben egyik program éri a másikat, meg annyi paradicsomunk 🍅 volt idén, hogy mindenféle finomságot főztünk be, mint például a pizzaszósz , ami nálunk nagyon fogy, mert ha pizzát készítek, akkor alapból három adagot kell készítenem. Ezen mennyiség alatt neki sem állok, mert tudom, hogy nem lesz elég a család fél fogára sem. Aztán ott van az édes-savanyú mártás , amit imádok, de Zsolt úgy gondolta, ha kerül bele egy fél kanálnyi habanero, attól még nem lehet baj... kis híjján tüzet fogtunk... 😂 Persze, most már vicces, mert készült habanero nélkül is a kedvenc mártásomból. Aztán készítettünk lecsót ismét, ami csak natúr, nincs benne hagyma, sem olaj, mert azt frissen, akkor kell felvágni, és olajon megfuttatni amikor enni akarjuk, aztán rá a natúr lecsó,

Az utóbbi napok nagyon eseménydúsan telltek. A legkisebbünk középső csoportos óvodás lett 💚, a középső gyermekünk immár másodikos általános iskolás 💜, és a legnagyobb megkezdte az általános negyedik osztályát. 💙 Rohan az idő. ⌚ Közben egyik program éri a másikat, meg annyi paradicsomunk 🍅 volt idén, hogy mindenféle finomságot főztünk be, mint például a pizzaszósz, ami nálunk nagyon fogy, mert ha pizzát készítek, akkor alapból három adagot kell készítenem. Ezen mennyiség alatt neki sem állok, mert tudom, hogy nem lesz elég a család fél fogára sem.

Aztán ott van az édes-savanyú mártás, amit imádok, de Zsolt úgy gondolta, ha kerül bele egy fél kanálnyi habanero, attól még nem lehet baj... kis híjján tüzet fogtunk... 😂 Persze, most már vicces, mert készült habanero nélkül is a kedvenc mártásomból. Aztán készítettünk lecsót ismét, ami csak natúr, nincs benne hagyma, sem olaj, mert azt frissen, akkor kell felvágni, és olajon megfuttatni amikor enni akarjuk, aztán rá a natúr lecsó, egy kis só, és mennyei! 😘

Idén végre sikerült baracklekvárt is befőzni, aminek hihetetlen mértékben örültem, mivel ennyi gyereknél a lekvár is fogyóeszköz, pláne ha annyi pucskocka, lekváros piskótatekercs, és olyan süti fogy, amihez lekvár kell. Idén én még amire készülök, az a savanyított káposzta, mert nagyon szeretjük, a hordónk is éppen üres hozzá, és van az a jó kis káposztagyalu, amit NKPShop-tól szereztünk. Ti próbáltátok már? A káposztagyalulás mestere! Egy óra sincs, és 20 kg káposztát legyalultál. Szerintem nagyon megéri beszerezni egyet, mert rengeteg időt lehet vele spórolni!

Na meg Zsoltnak megy a Fügés ember blogja, amiért – meg amúgy is –, egyre több fügés receptet készítünk, és hát a legutóbbi fügés mediterrán saláta mozzarellával és áfonyalekvárral annyira betalált nálunk, hogy igen nehéz valami mást is készíteni, és enni. Tényleg mennyeien finom, próbálátok ki! És akkor még a zamatos fügeborról nem is szóltam... de mindegyik fügés receptet megtaláljátok itt a blogon, vagy ha még többet akartok tudni a fügéről, akkor a Fügés embert - Medve Zsoltot kell keresni. 😁 Na de nagyon elkalandoztam, szóval visszatérek a címben ígért körtés sütihez...

A nagy munkák után a család szeretett volna valamilyen sütit, és röpködtek a kakaós csiga, meg diós-csokis keksz, meg almás-csokis muffin ötletek, amikor is a férjem azt mondta, ő valami körtés sütit szeretne, mivel éppen aznap szedte le a Vilmos körtéket a fákról. 🧡 Mivel pár éve lettek ültetve, így nem volt még sok rajta, de azért az a 15-20 darab lejött két kicsi fáról, és pont jó állapotban voltak ahhoz, hogy sütibe kerüljön belőle néhány darab. Így történt, hogy a több ezer receptem közül kikerestem egy gyors kevert körtéset, és elkészítettem. A család meg ujjongott, mert nagyon várták a körtés-vaníliás-kókuszos sütit.

És nem is csalódtak, nagyon harmonizáltak benne az ízek, és kellemesen puha is volt. Gondolom nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, azonnal elfogyott a vacsora után, már csak a morzsákat kellett eltakarítani, mert elrakni nem volt mit. 😊

Előkészületek: 20 perc Elkészítés: 25 perc Összesen ennyi idő: 45 perc Adag: 30
Hozzávalók a körtés-vaníliás kevert süteményhez:
  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 3 nagyobb körte
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 pici só
Körtés-vaníliás kevert sütemény elkészítése:

Egy tálban keverjük össze a lisztet, sót, kókuszreszeléket, sütőport. Egy másik tálban keverjük el a tojásokat, a vaníliás cukorral, és a cukorral, majd öntsük hozzá az olajat, és a vaníliaaromát. A tejjel felváltva keverjük a tojásos masszához a lisztes keveréket. Csomómentes, lágy tésztánk lesz belőle. A körtéket hámozzuk meg, a magházat távolítsuk el, és vágjuk kisebb darabokra a körtét, majd adjuk a tésztához, és keverjük el benne.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A kész masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk. Ezután betoljuk a sütőbe, és körülbelül 15-20-25 percig sütjük (sütőfüggő). Nézzük meg, hogy pirul-e a teteje, és ha már nem ragad a fogpiszkálóra a sütemény, mikor beleszúrjuk a tésztába, akkor jó. Nagyon egyszerű, jó illatú, finom sütemény, ami kevés hozzávalóból, és gyorsan elkészíthető.

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

  1. Zseniálisan megfogalmazott! Az Ön bejegyzése kiemelkedő, éleslátó perspektívákat kínál. Nagyra értékelem, hogy megosztja értékes nézőpontját.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013-2023 www.eztfaldfel.hu