2015. április 4., szombat

Baconbe göngyölt csirkemáj

Igaz ugyan, hogy mindenhol azt olvasom róla, ez egy alap recept, de én még sosem készítettem, mivel nem szeretem a májat. De ugye a férjem szereti, és a fiam is szereti, ezért mégiscsak nekiálltam, és elkészítettem. Tényleg nagyon egyszerű, nem igényel nagy tudományt.


Hozzávalók a baconbe tekert csirkemájhoz:
- 0.5 kg csirkemáj
- 1 csomag (100 g) bacon
- majoranna



Baconbe tekert csirkemáj elkészítése:
A csirkemájat megtisztítjuk, egy baconszalonnát kettévágunk, ráhelyezünk egy darab májat, megszórjuk majorannával, és feltekerjük. Mindből ilyen tekercseket készítünk, melyeket azonnal egy kiolajozott hőálló edénybe rendezünk. Közepes lángon sütőben megsütjük. Nekünk kb. fél órát sült az egyik oldala, aztán átforgattam őket, és a másik is sült ugyanennyit. (De lehet, hogy 20-20 perc is elég, talán sütőfüggő.)



A fiúk szerint kell majd még készíteni belőle máskor is. :)
Jó étvágyat hozzá!

1 megjegyzés :

  1. Még finomabb, ha a szalonnát megkened mustárral és úgy csomagolod be a májat.

    VálaszTörlés

Google+ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...