2015. július 19., vasárnap

Sárgabarack-krémleves fahéjas habgaluskával

A tikkasztó hőség szinte elviselhetetlen. Enni azonban ilyenkor is kell, viszont jobb kerülni a nehéz ételeket. A múltkori szedd magad sárgabarack akció keretein belül leszedett 18 kiló sárgabarackból készítettünk sárgabarackbort, sárgabarackbefőttet, és persze ezt a finom sárgabarack-krémlevest. A receptet forrását az ide kattintva lehet megtalálni.



Bátran ajánlom ebben a hőségben mindenkinek. Jól lehűtve az igazi. :-)

Hozzávalók a sárgabarack krémleveshez:
- 0,5 kg érett sárgabarack
- 5 dl víz
- 3 dl tejszín
- 1 vaníliás cukor
- 3-4 evőkanál cukor
- 1 evőkanál liszt

A barackokat mossuk meg, szedjük ki a magját, majd tegyük oda főni a vízzel, és a kétféle cukorral (aki esetleg nem annyira érett barackokból készíti, annak lehet, hogy utána kell még cukrozni). Ha felfőtt, 2 dl tejszínben keverjük el az egy evőkanál lisztet, és miután botmixerrel összepürésítettük a levesünket, habarjuk be a tejszínnel. A levest hűtsük be.

A maradék tejszínt ízesítjük egy kevés fahéjjal, kemény habbá verjük, majd tálaláskor a levesünk tetejét díszítjük a fahéjas habbal.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Google+ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...