Sárgabarack-krémleves fahéjas habgaluskával

A tikkasztó hőség szinte elviselhetetlen. Enni azonban ilyenkor is kell, viszont jobb kerülni a nehéz ételeket. A múltkori szedd magad sárgabarack akció keretein belül leszedett 18 kiló sárgabarackból készítettünk sárgabarackbort , sárgabarackbefőttet , és persze ezt a finom sárgabarack-krémlevest. A receptet forrását az ide kattintva lehet megtalálni. Bátran ajánlom ebben a hőségben mindenkinek. Jól lehűtve az igazi. :-) Hozzávalók a sárgabarack krémleveshez: - 0,5 kg érett sárgabarack - 5 dl víz - 3 dl tejszín - 1 vaníliás cukor - 3-4 evőkanál cukor - 1 evőkanál liszt A barackokat mossuk meg, szedjük ki a magját, majd tegyük oda főni a vízzel, és a kétféle cukorral (aki esetleg nem annyira érett barackokból készíti, annak lehet, hogy utána kell még cukrozni) . Ha felfőtt, 2 dl tejszínben keverjük el az egy evőkanál lisztet, és miután botmixerrel összepürésítettük a levesünket, habarjuk be a tejszínnel. A levest hűtsük be. A maradék tejszínt ízesítjük egy kevés
A tikkasztó hőség szinte elviselhetetlen. Enni azonban ilyenkor is kell, viszont jobb kerülni a nehéz ételeket. A múltkori szedd magad sárgabarack akció keretein belül leszedett 18 kiló sárgabarackból készítettünk sárgabarackbort, sárgabarackbefőttet, és persze ezt a finom sárgabarack-krémlevest. A receptet forrását az ide kattintva lehet megtalálni.



Bátran ajánlom ebben a hőségben mindenkinek. Jól lehűtve az igazi. :-)

Hozzávalók a sárgabarack krémleveshez:
- 0,5 kg érett sárgabarack
- 5 dl víz
- 3 dl tejszín
- 1 vaníliás cukor
- 3-4 evőkanál cukor
- 1 evőkanál liszt

A barackokat mossuk meg, szedjük ki a magját, majd tegyük oda főni a vízzel, és a kétféle cukorral (aki esetleg nem annyira érett barackokból készíti, annak lehet, hogy utána kell még cukrozni). Ha felfőtt, 2 dl tejszínben keverjük el az egy evőkanál lisztet, és miután botmixerrel összepürésítettük a levesünket, habarjuk be a tejszínnel. A levest hűtsük be.

A maradék tejszínt ízesítjük egy kevés fahéjjal, kemény habbá verjük, majd tálaláskor a levesünk tetejét díszítjük a fahéjas habbal.

Megjegyzések

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013-2023 www.eztfaldfel.hu