Zöldségekkel rakott karajszeletek krumplipaplannal

...avagy Csilla-Dorka kedvence (anyukám elnevezése szerint) . Anya kreálta, és mivel annyira ízlett nekem és a húgomnak, ezért rólunk nevezte el. :-) Az elősütött, mustárral megkent karajszeleteken rengeteg finom zöldség található, amelyet krumplis-tejszínes-tojásos-tejfölös mix-szel takarunk be, sajtot szórunk rá, és megspékeljük pár szelet hagymakarikával a tetejét. Jól hangzik? :-) Nem húzom tovább az időt, máris írom a receptjét! Hozzávalók: - kb. 70 dkg karaj ujjnyi szeletekre vágva - 30-40 dkg tisztított, szeletelt sárgarépa - fél doboz kukoricakonzerv - fél doboz borsókonzerv - kb. 2 kg krumpli - 2 tojás - 2 dl tejszín - 3 dl tejföl - konyhasó - bors - mustár - reszelt trappista sajt - reszelt füstölt sajt - 1-2 fej tisztított, karikákra vágott vöröshagyma Elkészítés: A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon elősütjük, aztán félretesszük. A krumplit meghámozzuk, karikákra, vagy kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük, aztán hagyjuk hűlni.
...avagy Csilla-Dorka kedvence (anyukám elnevezése szerint). Anya kreálta, és mivel annyira ízlett nekem és a húgomnak, ezért rólunk nevezte el. :-)



Az elősütött, mustárral megkent karajszeleteken rengeteg finom zöldség található, amelyet krumplis-tejszínes-tojásos-tejfölös mix-szel takarunk be, sajtot szórunk rá, és megspékeljük pár szelet hagymakarikával a tetejét. Jól hangzik? :-) Nem húzom tovább az időt, máris írom a receptjét!

Hozzávalók:
- kb. 70 dkg karaj ujjnyi szeletekre vágva
- 30-40 dkg tisztított, szeletelt sárgarépa
- fél doboz kukoricakonzerv
- fél doboz borsókonzerv
- kb. 2 kg krumpli
- 2 tojás
- 2 dl tejszín
- 3 dl tejföl
- konyhasó
- bors
- mustár
- reszelt trappista sajt
- reszelt füstölt sajt
- 1-2 fej tisztított, karikákra vágott vöröshagyma

Elkészítés:
A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon elősütjük, aztán félretesszük. A krumplit meghámozzuk, karikákra, vagy kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük, aztán hagyjuk hűlni. Addig a sárgarépaszeleteket egy pici olajon megsütjük (én ezt is sóztam egy kicsit). A krumplit összetörjük, aztán hozzáadjuk a két tojást, a tejszínt, a tejfölt, és még sózzuk egy kicsit. Előveszünk egy jénai tálat, vajjal kikenjük, és az aljára sorban elhelyezzük az elősütött karajt. A tetejüket megkenjük mustárral. Erre helyezzük az elősütött sárgarépát, aztán megszórjuk a kukoricával, és a borsóval. Aztán mindezen kanállal eloszlatjuk/elsimítjuk a krumplis masszát. Erre rászórjuk a kétféle reszelt sajtot, és a legtetejére rátesszük a hagymakarikákat. Ha készen vagyunk, betoljuk a sütőbe, és 180-200 fokon megsütjük.

Jó étvágyat hozzá! :-)

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

  1. Drága testvérem Kiry!!!
    Ez valóban fenomenálisan finom!!!!
    Nem vitás amit készítesz ugyancsak fínom,mert szívvel és lélekkel készíted!!!
    Köszönjük szépen!!!!!
    Üdvözletünket küldjük:Valéria Anita Pál(Jancsi)Petike Budapeströl!!!!!!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013-2023 www.eztfaldfel.hu