2016. március 20., vasárnap

Zöldségekkel rakott karajszeletek krumplipaplannal

...avagy Csilla-Dorka kedvence (anyukám elnevezése szerint). Anya kreálta, és mivel annyira ízlett nekem és a húgomnak, ezért rólunk nevezte el. :-)



Az elősütött, mustárral megkent karajszeleteken rengeteg finom zöldség található, amelyet krumplis-tejszínes-tojásos-tejfölös mix-szel takarunk be, sajtot szórunk rá, és megspékeljük pár szelet hagymakarikával a tetejét. Jól hangzik? :-) Nem húzom tovább az időt, máris írom a receptjét!

Hozzávalók:
- kb. 70 dkg karaj ujjnyi szeletekre vágva
- 30-40 dkg tisztított, szeletelt sárgarépa
- fél doboz kukoricakonzerv
- fél doboz borsókonzerv
- kb. 2 kg krumpli
- 2 tojás
- 2 dl tejszín
- 3 dl tejföl
- konyhasó
- bors
- mustár
- reszelt trappista sajt
- reszelt füstölt sajt
- 1-2 fej tisztított, karikákra vágott vöröshagyma

Elkészítés:
A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon elősütjük, aztán félretesszük. A krumplit meghámozzuk, karikákra, vagy kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük, aztán hagyjuk hűlni. Addig a sárgarépaszeleteket egy pici olajon megsütjük (én ezt is sóztam egy kicsit). A krumplit összetörjük, aztán hozzáadjuk a két tojást, a tejszínt, a tejfölt, és még sózzuk egy kicsit. Előveszünk egy jénai tálat, vajjal kikenjük, és az aljára sorban elhelyezzük az elősütött karajt. A tetejüket megkenjük mustárral. Erre helyezzük az elősütött sárgarépát, aztán megszórjuk a kukoricával, és a borsóval. Aztán mindezen kanállal eloszlatjuk/elsimítjuk a krumplis masszát. Erre rászórjuk a kétféle reszelt sajtot, és a legtetejére rátesszük a hagymakarikákat. Ha készen vagyunk, betoljuk a sütőbe, és 180-200 fokon megsütjük.

Jó étvágyat hozzá! :-)

1 megjegyzés :

  1. Drága testvérem Kiry!!!
    Ez valóban fenomenálisan finom!!!!
    Nem vitás amit készítesz ugyancsak fínom,mert szívvel és lélekkel készíted!!!
    Köszönjük szépen!!!!!
    Üdvözletünket küldjük:Valéria Anita Pál(Jancsi)Petike Budapeströl!!!!!!!

    VálaszTörlés

Google+ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...