2016. szeptember 2., péntek

Görög saláta, az eredeti recept

Mint ahogy minden ételnek, a görög salátának is többféle változata, mert ki így készíti, ki úgy. Nem is lehet ezt felróni senkinek, hiszen ahány ház, annyi szokás, ízlések, és pofonok... De ebben nekünk az igazi, hamisítatlan görög saláta recept vált be. A férjem imádja! Gyakran készül nálunk, mert szerintem nincs is olyan étel, amihez ő ne tudná elképzelni a görög salátát. Nálam például ilyesmi kategóriába tartozik a túró rudi...



(Egy zsemlét félbevágunk, rakunk rá egy-két szelet felvágottat, megpakoljuk jó sok savanyú káposztával, és mindehhez túró rudit eszünk - valami mennyei!) De visszatérve a görög salátához, néha én is bele-bele eszek, de az olívabogyót nem szeretem, ezért azt mindig meghagyom a férjemnek, aki ezért nagyon hálás. :-) Na meg azért is, mert így szinte egyedül eheti meg az egész görög salátát. Most annak apropóján készült ismét, hogy grillezésre adtuk a fejünket, és ezzel együtt összesen négyféle salátát készítettem hét emberre. Kisütöttünk 4 kg húst. Ebből maradt még mára, hogy a férjem elvigye munkába, és maradt itthonra is. Ami plusz jó a salátákban, hogy gyorsan összeállítható, ezért ha több embert várunk, nagyon jó választás. Én előző nap összeállítottam, hogy biztosan legyen ideje összeérni. Íme a recept:

Hozzávalók a görög salátához
- 4 db paradicsom
- 2 db kisebb lila hagyma
- 1 db kígyóuborka
- 20 dkg olajbogyó
- 12 dkg feta sajt

Hozzávalók az öntethez:
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1,5 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál bazsalikom

Elkészítjük az öntetet, majd ebbe rakjuk bele a felkockázott paradicsomot, lila hagymát, kígyóuborkát, feta sajtot, és az olajbogyót. Természetesen ez utóbbit nem kell felkockázni. Összeverjük, és lezárható dobozban az egészet betesszük a hűtőbe egy-két órára, de legjobb, ha egy egész éjszakára bent hagyjuk.

Jó étvágyat hozzá! :-)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Google+ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...