Bodzavirágos puding házi bodzavirágszörppel

Javában virágzik a bodza, az egész környéket belengi az erős, semmivel sem összetéveszthető, de ugyanakkor nagyon kellemes illata. A mi konyhánkban is sorban készülnek a bodzavirágos receptek ( bodzavirágbor , bodzaszörp , bodzavirág-limonádé , bodzavirágos házi joghurt ) , mert annyira szeretjük a bodzát, hogy nem is tudnánk megtenni, hogy ne használjuk, amihez csak lehet. A múltkori akácvirágos puding sikere sarkallt arra, hogy kipróbáljam ezt bodzavirággal is... Nem bántuk meg, mert mindenki imádta. Próbáld ki te is, és meséld el a tapasztalataidat hozzászólásban... :-) Hozzávalók az akácvirágos pudinghoz: - 1 csomag vaníliás pudingpor - 4 dl tej - 1 dl házi bodzavirágszörp Akácvirágos puding elkészítése: Semmiben sem különbözik attól, ahogyan eddig készítettük a pudingokat, kivéve azt, hogy a tej egy része helyett  házi bodzavirágszörpöt  használtunk. Az elkészítés tehát: egy lábasba beleöntjük a pudingport, a tejet és az  bodzavirágszörpöt , majd lassú tűzön készre
Javában virágzik a bodza, az egész környéket belengi az erős, semmivel sem összetéveszthető, de ugyanakkor nagyon kellemes illata. A mi konyhánkban is sorban készülnek a bodzavirágos receptek (bodzavirágbor, bodzaszörp, bodzavirág-limonádé, bodzavirágos házi joghurt), mert annyira szeretjük a bodzát, hogy nem is tudnánk megtenni, hogy ne használjuk, amihez csak lehet. A múltkori akácvirágos puding sikere sarkallt arra, hogy kipróbáljam ezt bodzavirággal is...



Nem bántuk meg, mert mindenki imádta. Próbáld ki te is, és meséld el a tapasztalataidat hozzászólásban... :-)

Hozzávalók az akácvirágos pudinghoz:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 1 dl házi bodzavirágszörp

Akácvirágos puding elkészítése:
Semmiben sem különbözik attól, ahogyan eddig készítettük a pudingokat, kivéve azt, hogy a tej egy része helyett házi bodzavirágszörpöt használtunk. Az elkészítés tehát: egy lábasba beleöntjük a pudingport, a tejet és az bodzavirágszörpöt, majd lassú tűzön készre főzzük. Ezt követően tálkákba öntjük, és hagyjuk kihűlni.

Jó étvágyat kívánunk! :-)

Megjegyzések

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013-2023 www.eztfaldfel.hu