Kókuszgolyó sárgabaracklekvárral, mert így tökéletes...

A kókuszgolyót szinte mindenki szereti, hiszen egy örök klasszikusról van szó. És persze ez is egy olyan recept, amire mindenkinek megvan a sajátja, amire esküszik. Ezért gondolom senki sem fog meglepődni azon, hogy nekünk is megvan a saját kókuszgolyó receptünk, ami szerintem nem csak egy kókuszgolyó recept, hanem a tökéletes kókuszgolyó recept. 😁 Mi ugyanis azt szeretjük, ha a kókuszgolyó lágy és kellemesen harmonizálnak benne a különböző ízek, és nem csak szimplán tömény keksz, kakaó és margarink ízetlenül száraz gyurmaléka – húha, azt hiszem, alkottam egy új szót! – az egész. Szeretjük, ha nem a margarin dominál benne, ezért mi teszünk bele egy kis tejet és sok-sok sárgabarack lekvárt is, amit szintén magunknak főzünk be rendszeresen . Próbáld ki, nem fogod megbánni. 😉 Előkészületek: 20 perc Elkészítés: 30 perc Összesen ennyi idő: 50 perc Adag: 60 Hozzávalók a sárgabaracklekváros kókuszgolyóhoz: 80 dkg darát háztartási keksz 20 dkg vaj

A kókuszgolyót szinte mindenki szereti, hiszen egy örök klasszikusról van szó. És persze ez is egy olyan recept, amire mindenkinek megvan a sajátja, amire esküszik. Ezért gondolom senki sem fog meglepődni azon, hogy nekünk is megvan a saját kókuszgolyó receptünk, ami szerintem nem csak egy kókuszgolyó recept, hanem a tökéletes kókuszgolyó recept. 😁

Mi ugyanis azt szeretjük, ha a kókuszgolyó lágy és kellemesen harmonizálnak benne a különböző ízek, és nem csak szimplán tömény keksz, kakaó és margarink ízetlenül száraz gyurmaléka – húha, azt hiszem, alkottam egy új szót! – az egész. Szeretjük, ha nem a margarin dominál benne, ezért mi teszünk bele egy kis tejet és sok-sok sárgabarack lekvárt is, amit szintén magunknak főzünk be rendszeresen. Próbáld ki, nem fogod megbánni. 😉

Előkészületek: 20 perc Elkészítés: 30 perc Összesen ennyi idő: 50 perc Adag: 60
Hozzávalók a sárgabaracklekváros kókuszgolyóhoz:
  • 80 dkg darát háztartási keksz
  • 20 dkg vaj (vagy margarin)
  • 7 púpos evőkanál holland kakaó por
  • 35 dkg kristálycukor
  • 8 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 3 dl 2,8%-os tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3/4 evőkanál rum aroma
  • kókuszreszelék a forgatáshoz
A tökéletes kókuszgolyó elkészítése:

A száraz hozzávalókat (darált keksz, kakaó por, vaníliás cukor, kristálycukor) keverjük össze, majd adjuk hozzá a margarint, a sárgabaracklekvárt és az előzőleg rum aromával összekevert tejet. Gyúrjuk össze alaposan kézzel, vagy akár konyhai robotgéppel is, hogy egyenletes, homogén masszát kapjunk belőle. Kicsit ragacsosnak tűnhet a tészta, de pont ez a tökéletességének a záloga, ugyanis ettől lesz olyan finom, lágy és omlós ez a tökéletes sárgabaracklekváros kókuszgolyó. Ha készen vagyunk vele, akkor a masszát csomagoljuk frissen tartó fóliába (folpack), és tegyük be a hűtőbe, hogy összeérjen. Hagyjuk két-három órát pihenni, aztán kezdődhet a golyózás. 😀

Ha letelt a pihenő ideje a masszának, kezdődhet a kókuszgolyók sorozatgyártása. Ehhez tegyünk egy tálkába kókuszreszeléket, és kézzel formáljunk két centi átmérőjű golyókat. Forgassuk meg alaposan a kókuszreszelékben, majd mehet egy tálcára. Ez nálunk mindig nagy családi móka, mert a három gyermekünk imádja. Szeretnek tapicskolni ebben a ragacsos kakaós masszában, és golyókat formálni belőle. Ügyesen is csinálják, mert ebből a mennyiségből nagyjából (golyók méretétől függően) 60-70 darab kókuszgolyó lesz, de ezt ők hárman alig fél óra alatt megcsinálták. Mondjuk megenni sem tartott sokkal tovább. 😍

Megjegyzés a kakaó mennyiségéhez: mi szeretjük, ha kicsit kakaósabb, de nem biztos, hogy ezzel mindenki így van. Ha te nem annyira szereted a kakósabb ízt, akkor elég csak hat kanállal rakni bele.

Ha szereted a darált keksz alapú nassolni valókat, akkor a következő recepteket is jó szívvel ajánlom figyelmedbe. Nem fogsz bennük csalódni:

Mindenkinek kellemes kókuszgolyókészítést kívánunk. 😊

Terjesztés: ha elviszed a receptet, kérlek jeleníts meg egy hivatkozást, hogy itt találtad. Köszönöm előre is. 💚 Nyilván te sem szeretnéd, hogy csak úgy elvigyék a munkádat szó nélkül, miközben te több órát dolgoztál vele! A képeket pedig kérlek, csak egészében használd fel, ne vágd le róla a logókat, mert szerzői jog védi őket. Legyünk egymásra tekintettel! 😊

Megjegyzések

A szerzői jogokról

Az oldalon található tartalmak részleteikben szabadon felhasználhatóak és terjeszthetőek a forrás hiteles és kattintható link formájú megjelölésével. Egyéb esetekben a tartalom felhasználása tilos. A blogban elhelyezett fényképek az általunk ténylegesen elkészített ételekről, vagy azok fázisairól készültek. A képeket szerzői jog védi, azok máshol történő felhasználását a szerző megtiltja. A blogban közzétett receptek és/vagy fotók kereskedelmi célú felhasználásához a szerző nem járul hozzá, azokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény által meghatározott módon kell kezelni. Copyright © 2013-2023 www.eztfaldfel.hu