2013. augusztus 4., vasárnap

Egészséges nyári saláta

A most következő salátának a receptjét a feleségem az édesanyjától kapta. Azóta az én drágám már többször is elkészítette nekem ezt a finomságot. Bár a nyári saláta nevet adtuk neki, mi előszeretettel fogyasztjuk ezt télen is, ha ésszerű áron meg tudjuk venni a hozzávalókat.Kiváltképp egészséges, hiszen a benne lévő zöldségek tele vannak vitaminokkal, amelyek bennük is maradnak lévén, hogy semmilyen hőkezelésen (sütés, főzés) nem mennek keresztül. Emiatt is mi nagyon szeretjük a salátákat. Ez például az egyik kedvencem, és mivel tegnap sült hús volt (Natúr szelet sertéskarajból rizibizivel), így az én egyetlenem elkészítette mellé ezt a finomságot. Jól is esett abban a nagy melegben egy jó hideg saláta... :-)

Hozzávalók a nyári salátához:
- 1 db jégsaláta
- 1 db lila hagyma (mi kihagytuk most)
- 3 db paradicsom
- 2 db kaliforniai paprika
- 1 kisebb kígyóuborka, vagy fürtös uborka
- 10 dkg trappista sajt
- 2 dl natúr joghurt
- kapros-joghurtos öntet

Hozzávalók tekintetében nyugodtan engedjétek szabadjára a fantáziátokat, mert szinte bármit beletehettek, amit szerettek, és összepasszol a kapros-joghurtos öntettel. Mondjuk kellőképp fanyar ízt kölcsönözhet neki a fekete olívabogyó, vagy épp jól feldobhatja a zöld olívabogyó. Tehettek bele akár gyöngyhagymát is a lila hagyma helyett, vagy mellé. Gazdagíthatjátok zöld fűszerekkel is akár...

Nyári saláta elkészítése:
A hozzávalókat vágjuk kisebb kockákra (kivéve a jégsalátát, mert azt tilos késsel vági. Azt kézzel tépkedjük, ugyanis a fémmel való érintkezéstől hajlamos megbarnulni.), majd keverjük össze. A natúr joghurtban keverjük el alaposan a kapros-joghurtos öntetet, majd öntsük vele nyakon a zöldségeket. Hűtőben hagyjuk állni néhány órát, hogy alaposan összeérjenek az ízek, aztán máris tálalhatjuk. Sült húsok mellé kimondottan finom kiegészítő lehet, és mindemellett rendkívül gyorsan elkészíthető. Jó étvágyat mindenkinek. :-)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése

Google+ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...