2016. május 7., szombat

Rakott brokkoli csirkemellel, sárgarépával

Könnyű, ízletes, és nem mellesleg gyorsan elkészíthető. Ha szereted a zöldséget, a csirkemellet, a sajtot, és a tejfölt, akkor ez az étel tuti befutó lesz! :-) Szeretem az ilyen pikk-pakk összepakolható ételeket, mert nem kell órákig a konyhában robotolni, és mégis egy nagyon finom, a szemnek is mutatós ebéd kerül az asztalra.



Nálunk nem sok maradt belőle... és a maradéknak is csak az az oka, hogy mindenki degeszre ette magát. (Szerintem a vacsoránál "aki kapja, marja" alapon fog elfogyni, úgyhogy rá kell készülni a versenyre...) De jöjjön a recept, hogy Te is el tudd készíteni!

Hozzávalók a rakott brokkolihoz:
- 50 dkg csirkemell
- 1 fej brokkoli
- 50 dkg sárgarépa
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- 1 kis doboz tejföl
- 1 vöröshagyma (vagy egy evőkanál házi vöröshagymakrém)
- 2 gerezd fokhagyma (vagy egy teáskanál házi fokhagymakrém)
- 1 teáskanál házi ételízesítő
- konyhasó
- bors
- étolaj

A brokkolit szedjük rózsáira, és enyhén sós vízben főzzük meg, majd szedjük ki hűlni. Ugyanebben a vízben főzzük meg a megtisztított, karikákra vágott sárgarépát, majd ezt is szedjük ki hűlni. Kevés olajon a vöröshagymát és a fokhagymát pároljuk egy kicsit, majd rátesszük a kockákra vágott csirkemellet, hozzáadjuk a házi ételízesítőt, és ezzel is pároljuk pár percig. Sózzuk, borsozzuk. Egy hőálló sütőtálat kivajazunk, az alján szétterítjük a fele brokkolit, és a fele sárgarépát.



Erre ráhalmozzuk a húst, és egyenletesen elosztjuk. Utána ráterítjük a maradék brokkolit, és sárgarépát. A tejfölt felkeverjük kicsit, és egy kanál segítségével szétkenjük az étel tetején. Végül megszórjuk reszelt sajttal, s 15-20 percre berakjuk a sütőbe 180-200 fokra. Mi most főtt rizzsel ettük, de nagyon finom lehet krumplival is.

Jó étvágyat! :-)

1 megjegyzés :

Google+ Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...